Ніжність курячого філе якнайкраще підкреслить начинка з сиру сулугуні, помідорів і фундука. У курячому м’ясі проробляються кишені, куди і закладається соковита начинка. Запечені курячі кишені — це оригінальна і в той же час проста в приготуванні страва, яка точно сподобається вашим гостям. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати курячі кишені з помідорами, сиром сулугуні і горіхами.
Інгредієнти:
- куряче філе — 750 г
- сир сулугуні — 250 г
- помідори у власному соку без шкірки — 240 г
- часник — 1 зубчик
- петрушка — 3 гілочки
- фундук — 50 г
- вершки (20%) — 400 мл
- вершкове масло — 20 г
- сіль — 15 г
- паприка мелена — 4 г
- карі — 2 г
- перець чилі мелений — 1 г
- олія — 80 мл
Читайте також: Фарширований кролик, запечений у свинячій сітці: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Приготуйте начинку: змішайте подрібнений кубиком сир сулугуні, кубики помідорів у власному соку без шкірки та горіхи, подрібнені до крупних крихт.
- У курячого філе зріжте мале філе. На великому — зробіть по центру повздовжній надріз, не дорізаючи углиб 1 см. Вставте ніж в розріз і зробіть надрізи по колу з усіх сторін.
- Змішайте карі, мелену паприку, сіль, мелений перець чилі та олію. Замаринуйте в цій суміші велике і мале філе.
- Потім покладіть у «кишені» великого філе начинку з сиру, помідорів та горіхів. Закрийте зверху малим філе. Обсмажте кишені розрізами вниз на сковорідці з олією та вершковим маслом до золотавості.
- Влийте у сковорідку вершки, покладіть розчавлений зубчик часнику. Зніміть ручку зі сковорідки і запечіть «кишені» в духовці впродовж 15 хв. за температури 180°С. Потім посипте тертим сиром та поставте ще на 5 хв. у духовку. Готову страву прикрасьте помідорами чері та зеленю.