Як приготувати молочні тістечка? Навіщо возитися з бісквітами, якщо смачні та ніжні молочні тістечка можна приготувати дуже легко з інгредієнта, який є на кожній кухні. З якого? З хліба! Читайте простий покроковий рецепт молочних тістечок з хліба в нашому матеріалі
Інгредієнти:
- хліб житній – 250 г
- сметана (15%) – 200 мл
- молоко (2,5%) – 200 мл
- цукор – 250 г
- яйця – 5 шт.
- лимон – 1 шт.
- полуничний джем – 60 мл
- молочний шоколад – 90 г
- борошно – 15 г
Спосіб приготування:
- Підмерзлий житній хліб натріть на тертці.
- Жовтки змішайте зі сметаною, додайте хлібні крихти, лимонний сік і збиті з цукром білки. Перемішайте.
- Викладіть тісто у форму з пергаментом, випікайте 35 хвилин при температурі 160 ° С. Готовий корж остудіть і розріжте на два пласти.
- Для крему – закип’ятіть молоко з цукром. Окремо з’єднайте яйце і борошно, влийте трохи молока і перемішайте до однорідності.
- Влийте кипляче молоко з цукром і варіть на слабкому вогні, безперервно помішуючи, до загустіння. Зніміть крем з вогню і додайте джем.
- Перекладіть коржі кремом, поверхню торта посипте тертим шоколадом, розріжте його на порційні шматочки.