“Олів´є” з язиком та яйцем пашот: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Новорічний стіл просто неможливо уявити без традиційного салату “Олів´є”. Пропонуємо вам урізноманітнити всіма улюблену страву незвичними інгредієнтами: яловичим язиком та яйцем пашот. Ця нова версія “Олів´є” точно сподобається вашим гостям. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати салат “Олів´є” з язиком та яйцем пашот.

Інгредієнти для бульйону:

  • яловичий язик – 300 г
  • морква – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • духмяний перець горошком – 2 шт.
  • розмарин – 1 гілочка
  • сіль – 5 г

Інгредієнти для салату:

  • яйця – 6 шт.
  • огірки – 3 шт.
  • картопля – 2 шт.
  • зелений горошок (заморожений) – 100 г
  • лимони – 2 шт.
  • желатин порошковий – 20 г
  • вода – 1 л 620 мл
  • олія – 125 мл
  • гірчиця (соус) – 10 мл
  • салат айсберг – 5 листів
  • перець чорний горошком – 5 шт.
  • гвоздика (бутони) – 2 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • чорний мелений перець – 1 г
  • сіль – 2 г

Читайте такожТеплий салат із кролятини та грибів: рецепт приготування

Спосіб приготування: 

  1. Яловичий язик замочіть у теплій воді на 30 хв., очистіть. Потім залийте водою, доведіть до кипіння та перекладіть в іншу каструлю з окропом. Варіть 30 хв. Додайте цибулю, моркву, сіль, духмяний перець горошком, лавровий лист та гілочку розмарину. Варіть ще 1 год. Потім бульйон злийте в миску, моркву та язик перекладіть на тарілку, залиште остигати.
  2. З бульйону – приготуйте желе: половину рідини перелийте у сотейник, нагрійте впродовж 3 хв. Желатин попередньо залийте водою на 20 хв., потім додайте до прогрітого бульйону, перемішайте до розчинення та зніміть з вогню.
  3. Додайте сік половини лимона, чорний перець горошком, гвоздику та аніс. Поверніть суміш на вогонь. Прогрійте 2 хв. та зніміть з вогню. Збийте білки, поступово додаючи іншу половину бульйону. Введіть цю суміш до бульйону з желатином у сотейнику.
  4. Знову поставте суміш на вогонь, нагрійте до появи пари. Зніміть з вогню, приберіть піну та перелийте через сито у скляну форму. Дайте охолонути до кімнатної температури, потім відправте у холодильник на 2 год. до повного застигання.
  5. Після цього дістаньте желе з форми та наріжте кубиком.
  6. Приготуйте соус: жовтки збийте з сіллю, чорним меленим перцем, лимонним соком та гірчицею. Поступово влийте олію, збивайте масу до побіління. Потім накрийте плівкою та відправте у холодильник на 10 хв.
  7. Приготуйте яйця пашот: у киплячу воду додайте лимонний сік. Перемішайте, щоб утворився вир. Вбийте яйце у миску, а потім – перелийте у водяний вир в сотейнику. Варіть 3 хв. Перекладіть яйце на паперові рушники. Так само зваріть ще 2 яйця.
  8. Яловичий язик просушіть, очистіть, наріжте соломкою. Картоплю у «мундирі» очистіть та наріжте кубиком. Моркву та огірки наріжте чвертькільцями. Змішайте овочі та шматочки язика. Додайте розморожений зелений горошок та кубики желе з бульйону. Перемішайте.
  9. На тарілки порвіть листя салату Айсберг. Зверху викладіть суміш з овочів та язика. Полийте соусом. На верхівку викладіть яйце пашот та надріжте його. Прикрасьте салат листям базиліку.

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити