Рецепт голубців від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Голубці – страва знайома і улюблена з дитинства. Що може бути смачніше фаршу, змішаного з рисом, загорнутого в м’які листя капусти та политого смачним томатно-сметанним соусом? Як готувати голубці? Рецепт голубців від Тетяни Литвинової – це просто і смачно. Читайте, як приготувати голубці, щоб вони вийшли дивовижними.

Читайте також: Трикутники з капустяного листя: рецепт

Інгредієнти (на 4-6 порцій):

  • Капуста – 1 шт.
  • Свинина – 250 г
  • Яловичина – 250 г
  • Круглий рис – 250 г
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Томати – 6 шт.
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Подрібнений лавровий лист – 10 г
  • Паприка – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Качан капусти очистити від пошкодженого листя та вирізати качан. Зняти листя, опустити їх в киплячу воду на 10 хвилин.
  2. Рис промити до прозорої води і залити водою так, аби вона покривала рис на один палець. Довести рис до кипіння та одразу ж зняти. Відкинути рис на друшляк і залишити, щоб він стікав.
  3. Для подушки з овочів: дрібно нарізати цибулю, моркву та болгарський перець. Обсмажити все на рослинній олії, додати сіль. Добре перемішати. Подушка з овочів готова.
  4. Для соусу: томати подрібнити в блендері, пропустити через сито, аби позбутися насіння. Змішати томатну суміш зі сметаною. Додати сіль, перець, мускатний горіх за смаком.
  5. Формуємо голубці. Столову ложку фаршу викласти на капустяний лист та акуратно загорнути. У казан викласти масу з овочів, зверху викласти голубці. Шар овочів – шар голубців.
  6. Все залити томатно-сметанним соусом, довести до кипіння та залишити тушкуватись на маленькому вогні близько години. В середину додаємо шматочок вершкового масла.

Читайте також: Печінкові котлети: покроковий рецепт

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею