Рецепт голубців від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Голубці – страва знайома і улюблена з дитинства. Що може бути смачніше фаршу, змішаного з рисом, загорнутого в м’які листя капусти та политого смачним томатно-сметанним соусом? Як готувати голубці? Рецепт голубців від Тетяни Литвинової – це просто і смачно. Читайте, як приготувати голубці, щоб вони вийшли дивовижними.

Читайте також: Трикутники з капустяного листя: рецепт

Інгредієнти (на 4-6 порцій):

  • Капуста – 1 шт.
  • Свинина – 250 г
  • Яловичина – 250 г
  • Круглий рис – 250 г
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Томати – 6 шт.
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Подрібнений лавровий лист – 10 г
  • Паприка – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Качан капусти очистити від пошкодженого листя та вирізати качан. Зняти листя, опустити їх в киплячу воду на 10 хвилин.
  2. Рис промити до прозорої води і залити водою так, аби вона покривала рис на один палець. Довести рис до кипіння та одразу ж зняти. Відкинути рис на друшляк і залишити, щоб він стікав.
  3. Для подушки з овочів: дрібно нарізати цибулю, моркву та болгарський перець. Обсмажити все на рослинній олії, додати сіль. Добре перемішати. Подушка з овочів готова.
  4. Для соусу: томати подрібнити в блендері, пропустити через сито, аби позбутися насіння. Змішати томатну суміш зі сметаною. Додати сіль, перець, мускатний горіх за смаком.
  5. Формуємо голубці. Столову ложку фаршу викласти на капустяний лист та акуратно загорнути. У казан викласти масу з овочів, зверху викласти голубці. Шар овочів – шар голубців.
  6. Все залити томатно-сметанним соусом, довести до кипіння та залишити тушкуватись на маленькому вогні близько години. В середину додаємо шматочок вершкового масла.

Читайте також: Печінкові котлети: покроковий рецепт

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто
Кукурудза запечена в духовці: рецепт покроковий
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький