Ігредієнти
- Сухий горох – 500 г
- Копчені свинячі ребра – 500 г
- Бекон – 100 г
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 5-6 шт.
- Олія – 1 ст. л.
- Гірчиця – 3-4 ст. л.
- Часник – 3 зубчики
- Кріп і петрушка – по 1 пучку
- Сіль
- Чорний перець мелений
Як приготувати гороховий суп
Крок 1. Горох промиваємо, заливаємо невеликою кількістю води і відстоюємо 3-4 години. Свинячі ребра рубаємо на частини і варимо годину-півтори в каструлі, поки м’ясо не відокремиться від кісток.
Крок 2. Цибулю, моркву і картоплю очищаємо і нарізаємо: цибулю і моркву дрібно, а картопля крупніше.
Крок 3. Готовий бульйон проціджуємо, повертаємо в каструлю. Знімаємо м’ясо з кісток. Горох додаємо в бульйон і варимо півгодини, додаємо картоплю і тримаємо на середньому вогні ще 20 хвилин.
Крок 4. В цей час в сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю і моркву до золотистого кольору. Додаємо все це в суп, варимо ще 10 хвилин.
Крок 5. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо м’ясо і спеції.
Крок 6. Промиваємо і дрібно ріжемо зелень, чистимо і дрібно рубаємо часник. Бекон нарізаємо тонкими смужками. Всі разом додаємо в суп, прогріваємо 1-2 хвилини. Після того, як знімаємо з вогню, даємо настоятися ще півгодини, і потім подаємо до столу.
Читайте також: Пісний борщ