Як приготувати пісний борщ
Крок 1. Буряк, моркву, картоплю, капусту та цибулю миємо, чистимо та нарізаємо тонкою соломкою. У помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кубиками, а часник чавимо ножем.
Щоб легко зняти шкірку у помідорів, облийте їх перед окропом, а потім опустіть в холодну воду
Крок 2. У підсолений окроп кладемо картоплю, капусту і ставимо на невеликий вогонь. Цибулю та моркву пасеруємо в розігрітій олії 5 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 3. Додаємо туди половину буряка, цукор і оцет. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 10 хвилин. Буряк, що залишився, відкладаємо в миску, заливаємо 1 ч.л оцту й даємо настоятися.
Сік, що виділиться, зробить колір борщу більш насиченим
Крок 4. Додаємо помідори, солимо і перчимо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин. Після перекладаємо овочі з сковорідки в каструлю, додаємо лавровий лист, доводимо до кипіння на більшому вогні, додаємо часник і вимикаємо.
Даємо пісного борщу настоятися хвилин 10 під кришкою.
ГОТУЄМО З НАМИ
Пісний квасолевий суп
Дивіться всі рецепти на Різдвяний піст 2018.