Якщо ви вже навчилися готувати домашні ковбаски з яловичини і свинини, а також баварські ковбаски за рецептами Ігоря Місевича, то саме час освоїти приготування не менш смачних курячих ковбасок з грибами.
Інгредієнти:
Курячі стегенця – 500 г
Сметана (25%) – 1-2 ст. л.
Сіль – 1,5 ч. л.
Мелений чорний перець – 1 ч. л.
Коріандр – 1 / 2 ч. л.
Печериці – 150 г
Цибуля – 1 шт.
Суміш рослинної олії та вершкового масла – 30 г
Кулінарна нитка і голка
Приготування:
1. З курячих стегенець зніміть шкірки, промийте їх, зріжте наявний жир. Потім шкурки присипте сіллю і залиште на 3-5 хвилин. Після чого промийте, обсушіть паперовим рушником і зшийте з них мішечки. М’ясо зніміть з кістки, покладіть в морозилку, щоб воно злегка затверділо.
2. Потім дрібно нарубайте. Додайте до м’яса дрібно порізаний курячий жир, а також сіль, перець, коріандр. Перемішайте. Дрібно наріжте шампіньйони і цибулю, обсмажте в невеликій кількості суміші рослинної олії та вершкового масла. Остудіть до кімнатної температури.
3. Змішайте з курячим фаршем. Поставте фарш в холодильник на 1 годину. Якщо фарш виявиться недостатньо вологим, додайте 1-2 ложки жирної сметани.
4. Наповніть фаршем мішечки з курячих шкурок і зашейте їх нитками. Решітку гриля змастіть рослинною олією. Перевертайте ковбаски кожні 5 хвилин, змащуючи кожен бік цукровим сиропом.
5. Смажте ковбаски до рум’яної скоринки 20-25 хвилин. З готових ковбасок витягніть нитки.