Рис круглозернистий – 300 г
Молоко – 120 мл
Масло вершкове – 30 г
Цукор – за смаком
Сіль
Вишня – 150 г
Шпинат розморожений листовий – 50 г
Чорниця – 150 г
М’ята
Цукор – 75 г
Готуємо рис:
1. Рис промийте в холодній воді, поки вода не стане прозорою. Налийте воду в каструлю. Додайте сіль.
2. Висипте рис у воду, додайте вершкове масло. Накрийте кришкою і варіть 7 хв.
3. Доведіть молоко до кипіння і влийте його в готовий рис. Варіть ще 10 хв.
Готуємо барвники:
1. З вишні та чорниці вичавте сік за допомогою марлі. Рожевий і фіолетовий барвники готові.
2. Розморожений шпинат пропустіть через блендер і вичавте сік за допомогою марлі. Зелений барвник готовий.
Готуємо кольорову молочну кашу:
1. Кашу розділіть на три частини.
2. У кожну кашу додайте барвник. Змішайте до однорідного кольору.
Готуємо декор з ягід:
1. Ягоди насипте в сотейник, залийте водою, додайте цукор.
2. Доведіть суміш до кипіння і після цього варіть ще 3-5 хв.