Алла Ковальчук вже розповідала, як приготувати яблучну шарлотку. А тепер кулінарний експерт поділилася рецептом ефектних і смачних яблук в карамелі.
Інгредієнти:
яблука – 3 шт.
цукор – 400 г
вода – 50 мл
лимонний сік – 50 мл
Для прикраси:
палички кориці – 3 шт.
мигдальні пластівці – 150 г
Спосіб приготування:
Вимийте яблука і ретельно витріть насухо. Почистіть яблука від плодоніжки і вставте в яблука палички кориці.
Широке плоске блюдо застеліть пергаментним папером, змастіть рафінованою соняшниковою олією – щоб готові яблука в карамелі не приклеїлися до тарілки.
Приготуйте карамель. У каструлю з товстим дном налийте води, додайте лимонний сік, потім всипте цукор.
Починайте варити карамель на середньому вогні. Коли карамель закипить, зменшіть вогонь, щоб карамель не підгоріла.
Перемішувати карамель при приготуванні не можна, щоб вона не кристалізувалася.
Варіть карамель протягом 10 хв. до бурштинового кольору і рідкої тягучою консистенції.
Занурте яблука на паличку кориці карамель так, щоб карамель повністю покрила яблуко.
Посипте яблука в карамелі мигдальними пластівцями. Готові яблука в карамелі покладіть на тарілку.
Щоб карамель добре застигла, поставте яблука на 20 хвилин у холодильник.