Рулет з індички в апельсиновій глазурі: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Цей ніжний рулет із сирною начинкою стане перлиною вашого новорічного столу. Особливістю приготування такої страви є апельсинова глазур, якою щедро поливається рулет під час запікання. Тільки уявіть, який аромат буде стояти на вашій кухні! Для святкової подачі укладіть рулет на подушку з обсмаженого шарона і прикрасьте помідорами чері та оригінальною винної ікрою. Ваші гості отримають не тільки гастрономічне, а й естетичне задоволення! Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати рулет з індички в апельсиновій глазурі.

Інгредієнти:

  • філе індички 1 кг
  • шинка 200 г
  • сир з блакитною пліснявою 100 г
  • сир «Рікота» 100 г
  • сир «Моцарела» 100 г
  • базилік зелений 10 гілочок
  • шарон 5 шт.
  • чорний мелений перець 3 г
  • сіль 15 г

Інгредієнти для глазурі:

  • апельсиновий джем 75 г
  • червоне сухе вино 50 мл
  • вершкове масло 50 г
  • куркума 5 г
  • паприка 4 г
  • кориця 1 паличка
  • бодян 1 шт.

Інгредієнти для зеленої посипки:

  • петрушка – 30 гілочок
  • мелені сухарі – 250 г

Інгредієнти для винної ікри:

  • біле сухе вино 150 мл
  • агар-агар 1 г
  • олія 250 мл

Читайте також: Рулет з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Зробіть на індичому філе горизонтальний розріз, не дорізаючи 1-1,5 см до протилежного краю. Розкрийте «книгою», накрийте філе плівкою, відбийте, а потім розкачайте качалкою в пласт товщиною 1 см.
  2. На харчову плівку викладіть два шари фольги, покладіть на неї відбите філе, посоліть та поперчіть його. На філе викладіть листя базиліку, потім шинку, змастіть її сиром «Рікота» по всій поверхні, потім викладіть порізаний кубиком сир з пліснявою та сир «Моцарела».
  3. Загорніть філе з начинкою у рулет, закрутіть за допомогою плівки та фольги «цукеркою». Плівку зніміть, рулет у фользі перекладіть на деко та запікайте 1,5 год. за температури 170°С.
  4. Для глазурі – з‘єднайте вершкове масло, апельсиновий джем, куркуму, мелену паприку, червоне сухе вино, паличку кориці та зірочку бодяну. Проваріть на повільному вогні 10 хв. до загуснення.
  5. Розріжте на рулеті фольгу, змастіть його глазур’ю та поверніть у духовку ще на 1 хв. Повторіть так 4 рази. Готовому рулету дайте охолонути.
  6. Для подушки поріжте шарон кільцями та обсмажте на сковороді гриль з додаванням солі до характерних смужок. Для посипки перебийте у подрібнювачі петрушку з меленими сухарями.
  7. Приготуйте винну ікру: прогрійте вино, додайте агар-агар, порахуйте, помішуючи, до 10-ти і зніміть з вогню. Наберіть рідину у шприц без голки та витисніть краплі в охолоджену олію. Обережно злийте винну ікру на сито, дайте стекти олії.
  8. Зберіть страву: викладіть на тарілку кільця смаженого шарона. На рулет викладіть смужкою через трафарет зелену посипку. Також цією посипкою притрусіть шарони. На шарони викладіть рулет і прикрасьте його винною ікрою, помідорами чері та базиліком.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму