Рулет зі свинячої голови: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Свинячу голову можна перетворити на неймовірний делікатес – рулет із начинкою з курячого філе та печериць, з додаванням соусу з чорносливу. У якості гарніру подається картопля по-данськи та соус з ожини. На святковому столі ця страва буде виглядати по-королівськи! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт рулету зі свинячої голови.

 Інгредієнти:

  • свиняча голова – 1 шт.
  • часник – 9 зубчиків
  • шпинат (розморожений) – 200 г
  • куряче філе – 2 шт.
  • паприка – 16 г
  • печериці – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • чорнослив без кісточок – 150 г
  • томатний соус – 120 мл
  • цукор – 140 г
  • картопля (дрібна) – 20 шт.
  • молоко (2,5%) – 375 мл
  • вода – 435 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • ягоди ожини (розморожені) – 200 г
  • червоне сухе вино – 100 мл
  • розмарин – 5 гілочок
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • гвоздика – 3 шт.
  • мускатний горіх – 1 г
  • перець чилі – 1 шт.
  • корінь імбиру – 5 см
  • чебрець – 5 гілочок
  • сіль – 57 г
  • сушений базилік – 6 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • чорний перець горошком – 6 шт.
  • духмяний перець горошком – 3 шт.

Читайте також: Рулет зі скумбрії з овочами та соусом з білого вина: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте соус з чорносливу: наріжте чорнослив смужками, залийте окропом на 10 хв. Злийте воду, додайте томатний соус, цукор та  подрібнений часник. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Залиште охолонути на 10 хв.
  2. Потім викладіть соус на харчову плівку, щільно загорніть «ковбаскою», закріпіть краї та покладіть у морозилку на 1 год.
  3. У обсмаленої, вимоченої та почищеної свинячої голови відріжте вуха та п‘ятачок, зріжте шар шкіри з м’ясом, аби вийшло суцільне полотно. Потім зріжте м’ясо, яке залишилося на голові.
  4. Покладіть маску шкірою донизу, зробіть ножем сітку з насічок. Викладіть на тонкі ділянки маски зрізане м’ясо.
  5. Пропустіть через прес часник, додайте сіль, чорний мелений перець, сушений базилік та перемішайте. Натріть приготованою сумішшю пласт свинини. Зверху викладіть рівним шаром розморожений шпинат, витиснувши з нього зайву вологу. Посоліть.
  6. Підсмажте на олії подрібнені печериці та цибулю впродовж 10 хв. Розріжте та розкрийте книжкою куряче філе, відбийте. Викладіть філе з напуском одне на одне, посоліть та притрусіть паприкою. Зверху викладіть смажені гриби з цибулею.
  7. Потім покладіть уздовж заморожений соус з чорносливу, загорніть куряче філе з начинкою у рулет. Викладіть рулет на низ маски з голови і так само загорніть в рулет. Перев’яжіть кулінарною ниткою. Засуньте під нитки гілочки розмарину.
  8. Викладіть рулет на форму з пергаментом, поруч та зверху покладіть гілочки чебрецю. Накрийте форму фольгою та запікайте у розігрітій до 180˚С  духовці 3 год. Кожні 30 хв. поливайте рулет витопленим жиром. За 30 хвилин до кінця приготування зніміть фольгу.
  9. Для картоплі до-данськи – покладіть нечищену картоплю у суміш води та молока, додайте сіль, горошини чорного перцю, накрийте кришкою та відваріть впродовж 20 хв. Відкиньте на друшляк та обсмажте у карамелі з цукру, води, вершкового масла та розмарину впродовж 5 хв.
  10. Для соусу з ожини – до розморожених ягід додайте вино, цукор, паличку кориці, аніс, гвоздику, мускатний горіх, духмяний перець, сіль, чилі, гілочку розмарину та слайси кореню імбиру. Доведіть до кипіння та варіть 5 хв.
  11. Перетріть соус через сито. Наріжте рулет, подайте з картоплею в карамелі та соусом із ожини. За бажанням прикрасьте «ялинками» з картоплі.

Video: Рулет зі свинячої голови: рецепт покроково

Як приготувати рулет зі свинячої голови? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити