Рулет зі свинячої голови: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Свинячу голову можна перетворити на неймовірний делікатес – рулет із начинкою з курячого філе та печериць, з додаванням соусу з чорносливу. У якості гарніру подається картопля по-данськи та соус з ожини. На святковому столі ця страва буде виглядати по-королівськи! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт рулету зі свинячої голови.

 Інгредієнти:

  • свиняча голова – 1 шт.
  • часник – 9 зубчиків
  • шпинат (розморожений) – 200 г
  • куряче філе – 2 шт.
  • паприка – 16 г
  • печериці – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • чорнослив без кісточок – 150 г
  • томатний соус – 120 мл
  • цукор – 140 г
  • картопля (дрібна) – 20 шт.
  • молоко (2,5%) – 375 мл
  • вода – 435 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • ягоди ожини (розморожені) – 200 г
  • червоне сухе вино – 100 мл
  • розмарин – 5 гілочок
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • гвоздика – 3 шт.
  • мускатний горіх – 1 г
  • перець чилі – 1 шт.
  • корінь імбиру – 5 см
  • чебрець – 5 гілочок
  • сіль – 57 г
  • сушений базилік – 6 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • чорний перець горошком – 6 шт.
  • духмяний перець горошком – 3 шт.

Читайте також: Рулет зі скумбрії з овочами та соусом з білого вина: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте соус з чорносливу: наріжте чорнослив смужками, залийте окропом на 10 хв. Злийте воду, додайте томатний соус, цукор та  подрібнений часник. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Залиште охолонути на 10 хв.
  2. Потім викладіть соус на харчову плівку, щільно загорніть «ковбаскою», закріпіть краї та покладіть у морозилку на 1 год.
  3. У обсмаленої, вимоченої та почищеної свинячої голови відріжте вуха та п‘ятачок, зріжте шар шкіри з м’ясом, аби вийшло суцільне полотно. Потім зріжте м’ясо, яке залишилося на голові.
  4. Покладіть маску шкірою донизу, зробіть ножем сітку з насічок. Викладіть на тонкі ділянки маски зрізане м’ясо.
  5. Пропустіть через прес часник, додайте сіль, чорний мелений перець, сушений базилік та перемішайте. Натріть приготованою сумішшю пласт свинини. Зверху викладіть рівним шаром розморожений шпинат, витиснувши з нього зайву вологу. Посоліть.
  6. Підсмажте на олії подрібнені печериці та цибулю впродовж 10 хв. Розріжте та розкрийте книжкою куряче філе, відбийте. Викладіть філе з напуском одне на одне, посоліть та притрусіть паприкою. Зверху викладіть смажені гриби з цибулею.
  7. Потім покладіть уздовж заморожений соус з чорносливу, загорніть куряче філе з начинкою у рулет. Викладіть рулет на низ маски з голови і так само загорніть в рулет. Перев’яжіть кулінарною ниткою. Засуньте під нитки гілочки розмарину.
  8. Викладіть рулет на форму з пергаментом, поруч та зверху покладіть гілочки чебрецю. Накрийте форму фольгою та запікайте у розігрітій до 180˚С  духовці 3 год. Кожні 30 хв. поливайте рулет витопленим жиром. За 30 хвилин до кінця приготування зніміть фольгу.
  9. Для картоплі до-данськи – покладіть нечищену картоплю у суміш води та молока, додайте сіль, горошини чорного перцю, накрийте кришкою та відваріть впродовж 20 хв. Відкиньте на друшляк та обсмажте у карамелі з цукру, води, вершкового масла та розмарину впродовж 5 хв.
  10. Для соусу з ожини – до розморожених ягід додайте вино, цукор, паличку кориці, аніс, гвоздику, мускатний горіх, духмяний перець, сіль, чилі, гілочку розмарину та слайси кореню імбиру. Доведіть до кипіння та варіть 5 хв.
  11. Перетріть соус через сито. Наріжте рулет, подайте з картоплею в карамелі та соусом із ожини. За бажанням прикрасьте «ялинками» з картоплі.

Video: Рулет зі свинячої голови: рецепт покроково

Як приготувати рулет зі свинячої голови? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму