Рулет зі скумбрії з овочами та соусом з білого вина: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ця смачна та яскрава закуска з риби прикрасить будь-який святковий стіл! Філе скумбрії прекрасно поєднується з овочами і курячими яйцями. Як доповнення до рулету подається пряний соус із білого вина з селерою і пастернаком. Такою оригінальною стравою ви приємно здивуєте своїх гостей. Читайте покроковий рецепт рулету зі скумбрії з овочами та соусом з білого вина в нашому матеріалі.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 800 г
  • морква – 2 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • мариновані огірки – 2 шт.
  • болгарський перець (червоний) – 1 шт.
  • желатин – 25 г
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • вода – 500 мл

Інгредієнти для соусу:

  • цибуля – 1 шт.
  • корінь селери – 150 г
  • корінь пастернаку – 150 г
  • борошно – 1,5 ст. л.
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 20 мл
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • лавровий лист  мелений – 2 г
  • куркума – 3 г
  • розмарин сушений – 2 г
  • свіжий чебрець – 2 гілочки
  • лимон – 1 шт.
  • біле сухе вино – 50 мл
  • морквяний бульйон – 400 мл

Читайте також: Рулет ротоло: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Моркву почистіть, розріжте навпіл, покладіть у воду (500 мл) та відваріть. Морквяний бульйон залиште для соусу, варену моркву – остудіть та поріжте вздовж смужками.
  2. Курячі яйця відваріть, остудіть в холодній воді, почистіть та розріжте на 4 частини. Також наріжте смужками мариновані огірки та почищений болгарський перець.
  3. Почищені скумбрії без голів, плавників та хребтів викладіть шкіркою вниз з напуском  одна на одну. Посипте рибу сухим желатином, сіллю, чорним меленим перцем, меленою куркумою та розмарином.
  4. Зверху покладіть начинку: спочатку – варену моркву, поверх неї – огірки, далі смужки болгарського перцю, потім у два ряди, уздовж філе, порізані курячі яйця.
  5. Загорніть рибу в рулет, перекладіть його в рукав для запікання, щільно загорніть та зав’яжіть з обох боків. Перекладіть рулет в каструлю, залийте водою, накрийте кришкою та варіть 40 хв.
  6. Перекладіть рулет в глибоку миску, зверху поставте каструлю з водою, залиште на 2 год. холонути за кімнатної температури, потім поставте в холодильник на 4 год.
  7. Для соусу – цибулю, корінь селери та корінь пастернаку поріжте кубиком і обсмажте на олії 5 хв. Борошно обсмажте на вершковому маслі 2 хв., влийте бульйон з моркви, покладіть смажені овочі та протушкуйте 20 хв.
  8. Потім додайте біле сухе вино, чорний мелений перець, мелений лавровий лист, сіль, листя чебрецю. Варіть 5 хв. Після цього додайте ще сік лимона та вершкове масло, перемішайте і перебийте масу в блендері до однорідності.
  9. Готовий рулет поріжте порційними шматками і подавайте з соусом.

Video: Рулет зі скумбрії з овочами і соусом з білого вина: рецепт покроково

Як приготувати рулет зі скумбрії з овочами і соусом з білого вина? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму