Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Для романтичної вечері якнайкраще підійде салат з морепродуктів «Моя перлинка». Основними інгредієнтами є кальмари і мідії, до яких додаються карамелізовані овочі. Якщо ви хочете подарувати коханій перстень, то можете вкласти його у раковину мідії – вийде чудовий сюрприз. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати салат з морепродуктів «Моя перлинка».

Інгредієнти:

  • кальмар – 150 г
  • мідії в мушлях (розморожені) – 10 шт.
  • капелліні – 100 г
  • апельсин – 1 шт.
  • лимон – 2 шт.
  • перець чилі – 1 шт.
  • корінь імбиру – 3 см
  • морква – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • соєвий соус – 30 мл
  • зелений салат – 7 листків
  • олія – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: перебийте у блендері лимонну та апельсинову цедру, корінь імбиру, апельсиновий сік, олію та перець чилі. Кальмар наріжте кільцями та замаринуйте у цій суміші протягом 20 хв.
  2. Олію ароматизуйте зубчиком часнику, обсмажте на ній кальмара з додаванням соєвого соусу протягом 3 хв. Моркву, цибулю та болгарський перець наріжте соломкою і також обсмажте 5 хв.
  3. Відваріть капелліні впродовж 3 хв. Змішайте з овочами у сковорідці. Мідії в мушлях відваріть у киплячій воді впродовж 3 хв.
  4. Сформуйте страву: розкладіть на тарілці листя салату, зверху викладіть капелліні з овочами, на капелліні покладіть кільця кальмара, а зверху – мушлі з мідіями. В одну мушлю замість мідії покладіть, за бажанням, продезінфіковану каблучку.

Читайте також: Запечена хурма з качиним філе: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму