Інгредієнти для шоколадного фондану
Натуральний чорний шоколад 70% – 170 г
Вершкове масло – 150 г
Яйця – 5 шт.
Цукор – 70 г
Борошно – 70 г
Какао – 1-2 ст.л.
ГОТУЄМО З НАМИ
Маффіни від Лізи Глинської (Все буде смачно)
Як приготувати шоколадний фондан
Шоколад ламаємо на шматочки.
Шоколад з маслом ставимо на водяну баню. Нагріваємо до розчинення: набираємо в невелику каструлю або сотейник воду (буквально 2 см заввишки) і ставимо на вогонь, нехай закипає. Беремо миску (краще з товстого вогнетривкого скла), яку можна поставити згори на сотейник таким чином, щоб дно миски не торкалося води, що кипить. Даємо охолонути до температури 30-36 °С.
Яйця збиваємо з цукром. Додаємо шоколад з маслом, перемішуємо.
Додаємо борошно, акуратно перемішуємо (тісто не має бути сильно густим, воно має важко спадати з ложки).
Відкладаємо частина тіста у форми для льоду і ставимо в морозилку до повного замерзання.
Змащуємо форми для випікання збитим маслом, покриваємо поверхню какао-порошком.
Розливаємо по формах тісто, в тісто опускаємо заморожені кубики начинки.
Ставимо форми на деко і відправляємо в розігріту до 180 °C духовку на 8-10 хвилин.
Смачного!