Скумбрія по-каталонськи на овочевій подушці: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Пропонуємо вам рецепт легкої та корисної страви. Скумбрія кладеться зверху на овочі та насичується їх соками, від чого стає неймовірно м’якою і ніжною. До того ж, одночасно з рибою ви отримуєте ще й гарнір до неї. Читайте покроковий рецепт скумбрії по-каталонськи на овочевій подушці в нашому матеріалі та дивуйте близьких новою стравою на вечерю.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1,6 кг
  • маслини без кісточки – 80 г
  • оливки без кісточки – 80 г
  • червоний болгарський перець – 2 шт.
  • помідори – 5 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • зелена цибуля – 6 стебел
  • спаржева квасоля – 200 г
  • корінь імбиру – 5 см
  • арахісова олія (нерафінована) – 40 мл
  • кунжутна олія – 40 мл
  • сушений базилік – 6 г
  • сіль – 20 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • херес – 40 мл

Читайте також: Щука з жульєном під соусом нантуа: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Очищений болгарський перець наріжте смужками, а цибулю, лимон та помідори – кільцями. Спаржеву квасолю залийте окропом на 2 хв., потім перекладіть в крижану баню на 2 хв. і відкиньте на сито.
  2. У форму з пергаментом викладіть кільця помідорів, посипте їх сіллю та сушеним базиліком. Зверху викладіть кільця цибулі, так само посоліть та приправте базиліком.
  3. Далі викладіть кільця лимона, потім смужки перцю, після нього – маслини та оливки, зверху – спаржеву квасолю. Посипте сіллю та сушеним базиліком. Запікайте овочі 10 хв. за температури 160 °С.
  4. Розберіть скумбрію на філе, на кожному філе зробіть поперечні надрізи. Натріть рибу хересом, залиште маринуватися на 5 хв.
  5. В сковорідку налийте воду і доведіть її до кипіння. Зверху покладіть половину стебел зеленої цибулі та половину філе скумбрії. Накрийте решітку з рибою фольгою та варіть рибу на парі 7 хв. Так само приготуйте другу партію філе.
  6. Нагрійте арахісову олію, потім додайте кунжутну олію, перемішайте і зніміть з вогню. На запечені овочі викладіть шкірою догори скумбрію з напуском одна на одну. Посипте сіллю, чорним меленим перцем, тертим імбиром та полийте гарячою сумішшю олій. Запікайте ще 10 хв. за температури 220 °С.

Video: Скумбрія по-каталонськи на овочевій подушці: рецепт покроково

Як приготувати скумбрію по-каталонськи на овочевій подушці? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити