Тісто для вареників на сироватці
Інгредієнти:
- борошно – 3 склянки;
- сироватка – 0,5 склянки;
- вода (кип’ячена, не холодна) – 0,5 склянки;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- сода – 1 чайна ложка (без верху).
Як приготувати тісто для вареників на сироватці
- У миску висипте борошно, соду та сіль, перемішайте.
- Долийте в склянку з сироваткою воду до країв і розмішайте.
- Доливаючи рідину в борошно, замішайте тісто. Потім 20 хвилин потримайте його в харчовій плівці.
- Зліпіть вареники.
- Викладіть вареники в простору каструлю, наповнену киплячою підсоленою водою на дві третини. Варіть не більше 1 хвилини після спливання.
Тісто для вареників
Інгредієнти:
- молоко – 150 мл;
- борошно – 350 г;
- яйце – 1 шт.;
- сіль, цукор – дрібка.
Як приготувати тісто для вареників
- Для початку потрібно трохи підігріти молоко.
- Яйце розмішати виделкою, додати до молока.
- Додати по дрібці солі та цукру.
- До рідкої суміші просіяти борошно, замісити некруте тісто і дати йому настоятися чверть години.
Приготувавши тісто для вареників таким чином, ви можете експериментувати з безліччю як солоних, так і солодких начинок.
Вареники з картоплею та грибами
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт.;
- цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
- гриби – 150 г;
- тісто/
Як приготувати вареники з картоплею та грибами
- Картоплю відварити.
- Гриби нарізати кубиками, обсмажити з цибулею.
- Картоплю розім’яти, додати смажені гриби, дати охолонути.
ГОТУЄМО З НАМИ
Ліниві вареники з сиром (фоторецепт)
ТОП-3 способи зліпити вареники
Традиційний спосіб ліплення вареників
Коли тісто та начинка для вареників готові, саме час взятися за ліплення та варіння. Зазвичай вареники ліпляться так:
- Сформувати із тіста ковбаску, нарізати рівними шматочками.
- З кожного шматочка зробити кульку, із кульки — круглий млинець (товщиною 1,5-2 мм), притискаючи кульку до столу долонею.
- Додати начинку, зліпити вареники.
Крім традиційного українського способу ліплення вареників, можна для різноманітності використовувати час від часу ще два.
Китайський спосіб ліплення вареників
- Розкачати тісто завтовшки 1,5-2 мм.
- Розрізати його на квадрати.
- Покласти в середину кожного квадрата начинку і зліпити трикутники.
Як зліпити квадратні вареники
- Розкачати два коржі товщиною 1,5-2 мм.
- Уявіть собі один лист тіста так, ніби він розкреслений гратами. Викладіть в клітинки решітки порції начинки.
- Накрийте лист тіста з начинкою іншим листом тіста.
- Обріжте начинку ножем і закріпіть краї вареників виделкою.
ГОТУЄМО З НАМИ
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2019