Торт «Чорнослив у шоколаді» від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

М’який шоколадний бісквіт, легкий сметанний крем з ароматними шматочками чорносливу і підсмаженими горішками, а також гладка і апетитна матова глазур – кулінарний експерт Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати торт «Чорнослив у шоколаді».

Інгредієнти:

яйця – 2 шт.

згущене молоко – 1 банка

борошно – 160 г

сода – 12 г

лимонний сік – 18 мл

чорнослив – 400 г + 10 шт. для прикрас

волоські горіхи – 160 г

мелена кава – 15 г

вода

коньяк – 18 мл

какао – 75 г

соняшникова олія – ​​40 мл

шоколадне масло – 50 г

для крему:

сметана (20%) – 500 мл

білок – ½ шт.

цукор – 200 г

для глазурі (1 порція):

цукор – 75 г

молоко – 55 мл

какао – 75 г

масло – 75 г

для декору:

чорний шоколад – 150 г

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° C. Збийте яйця зі згущеним молоком. Змішайте какао з маслом і з’єднайте з яєчно-молочною сумішшю. Додайте половину борошна, а потім – гашену лимонним соком соду. Додайте борошно, що залишилося.
  2. Форму застеліть пергаментом, змастіть шоколадним маслом і вилийте в неї тісто. Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 180 ° C. Готовий бісквіт охолодіть прямо у формі на рушнику з льодом. Потім загорніть в плівку і покладіть в холодильник на годину.
  3. Чорнослив помийте і замочіть у воді на 1,5-2 години. Потім вийміть з нього кісточки. Обсушіть чорнослив і поріжте його. Горіхи підсмажте, очистіть їх від лушпиння і також поріжте ножем.
  4. Приготуйте крем. Сметану викладіть на марлю, яка розміщена на друшляку. Зав`яжіть кінці, накрийте тарілкою і поставте на неї гніт. Поставте в холодильник на 1,5-2 години.
  5. Потім додайте до сметани ½ збитого білка і цукор – збийте до пишної маси, постійно збільшуючи обороти міксера.
  6. Залийте мелену каву окропом і залиште настоюватися. Додайте коньяк.
  7. Розріжте корж на 3 пласта. Просочіть кавою з коньяком нижні два коржа, а потім змастіть їх по черзі кремом. Розподіліть поверх крему подрібнені чорнослив і горіхи. Верхівку торта і боки теж змастіть кремом, але не посипайте.
  8. Поставте торт в холодильник на 10 хвилин, щоб поверхня застигла.
  9. Зробіть з розтопленого шоколаду метелики і залиште їх у холодильнику, щоб застигли.
  10. Приготуйте глазур. Налийте в сотейник молоко і додайте вершкове масло. Нагрівайте суміш на повільному вогні. Окремо змішайте какао з цукром. Як тільки масло розтане, додайте суміш какао в сотейник. Помішуючи, доведіть масу до кипіння і вимкніть. Залиште на 4-5 хвилин охолоджуватися.
  11. Покрийте глазур’ю верхівку і боки торта за два етапи. Після першого покриття охолодіть торт в холодильнику протягом 5 хвилин.

Прикрасьте торт шоколадними метеликами.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)