Торт «Дамські пальчики»: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Пухке всередині та хрустке зовні печиво з заварного тіста, викладене шарами і просочене густим сметанним кремом… А зверху – неймовірні візерунки з шоколадної глазурі. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати торт «Дамські пальчики» за рецептом Самвела Адамяна.

Інгредієнти:

  • вода – 250 мл
  • вершкове масло – 100 г
  • сіль – 1/3 ч. л.
  • борошно – 100 г
  • яйця – 4 шт.
  • сметана (20%) – 500 мл
  • цукрова пудра – 200 г
  • шоколад (72%) – 50 г

Читайте також: Новорічний імбирний торт з пряничним будиночком: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. На каструлю поставте сито і застеліть його зверху тканиною. Викладіть в неї сметану, зав’яжіть кути тканини в мішечок і підвісьте його на каструлю стікати. Поставте в холодильник на годину.
  2. Приготуйте тісто. Вершкове масло кімнатної температури додайте до теплої підсоленої води. Доведіть суміш до кипіння. Висипте борошно в отриману суміш і перемішайте до однорідності.
  3. Проваріть масу 1–2 хвилини, постійно помішуючи. Зніміть з вогню – нехай трохи охолоне. Додавайте яйця по одному, щоразу ретельно перемішуючи масу. Застеліть деко пергаментом.
  4. Викладіть на нього смужки тіста шириною 1 см і довжиною 8–9 см на відстані 2–2,5 см один від одного. Випікайте 10 хвилин при температурі 200 градусів.
  5. Потім опустіть температуру до 150 градусів і підсушіть печиво ще 10 хвилин до утворення золотисто-коричневої скоринки. Зніміть печиво з дека і залиште охолоджуватися.
  6. Змішайте сметану з цукровою пудрою. На дно рознімної форми для випічки викладіть 4 ст. л. крему. Печиво для першого шару занурте в крем і щільно викладіть у форму.
  7. Другий шар – вже сухого печива – викладайте перпендикулярно першому. Відкладіть 4 ст. л. крему. Залишками крему залийте торт. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2 години.
  8. Готовий торт перекладіть на застелене фольгою блюдо. Змастіть кремом боки і прикрасьте розтопленим шоколадом. Залиште на кілька хвилин, щоб шоколад застиг.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити