Галицький пиріг

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

пирыг-галицький

картопля (велика) — 500 г (3 шт.)

гречана крупа — 150 г

борошно — 640 г

сало — 200 г

цибуля — 2 шт.

часник — 2 зубчики

морква — 1 шт.

свіжі дріжджі — 30 г

яйця — 1 шт.

цукор — 25 г

олія — 40 мл

сіль — 15 г

чорний мелений перець — 3 г

Замісіть тісто: до покришених дріжджів додайте цукор, залиште на 5 хв., щоб дріжджі розпустилися. Потім залийте дріжджі теплою водою, додайте сіль та перемішайте.

Порціями підсипте борошно і влийте олію, доведіть тісто до консистенції рідкої сметани. Потім додайте решту борошна та вимісіть тісто руками до еластичності. Накрийте рушником, залишіть підходити на 40 хв. у теплому місці.

Приготуйте начинку для пирога. Відваріть картоплю. Запарте гречку водою у співвідношенні 1 до 2, залишіть під кришкою набрякати. Сало наріжте кубиками 5х5 мм та витопіть на пательні до шкварок.

Цибулю наріжте кубиком також 5 на 5 мм. Моркву натріть на дрібній терці. Часник дрібно наріжте. Викладіть овочі до шкварок на пательню, перемішайте та обсмажуйте до золотистого кольору.

Відварену картоплю помніть товкачкою. До картоплі додайте запарену гречку та шкварки з овочами. Підсоліть та поперчіть начинку, перемішайте.

Тісто, що підійшло, розкачайте у пласт розміром 40х40 см, товщиною 1 см. Підрівняйте краї ножем, залишіть обрізки тіста для прикрашання пирога.

На пласт викладіть гіркою начинку, не доходячи до країв 10 см. Візьміть два протилежні кути тіста за защипніть зверху над начинкою, так само зробіть із двома іншими кутами. Краї тіста щільно зліпіть пальцями.

Викладіть сирий пиріг на деко швами донизу. Надайте йому круглої форми за допомогою качалки. Висота заготовки – 5 см.

Розкачайте на прямокутник шматок тіста, що залишився. Відріжте 2 рівні тонкі смужки та зробіть джгутик. Викладіть джгутик по зовнішньому колу пирога.

За допомогою чарки зробіть з тіста кружечки. Стисніть їх з одного боку, щоб вийшли пелюстки. Прикрасьте пелюстками поверхню заготовки пирога. Змастіть збитим яйцем. Випікайте галицький пиріг за температури 180°C впродовж 40 хв.

Video: Как приготовить галицкий пирог?

Смотрите рецепт традиционного галицкого пирога на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)