Хрусткі зовні і соковиті усередині – Самвела Адамян поділився рецептом курячих гомілок у гороховому пюре під кляром.
Інгредієнти:
курячі гомілки – 3 шт.
горох – 300 г
вершкове масло – 50 г
яйця – 2 шт.
борошно – 60 г
сіль – ½ ч. л.
чорний мелений перець – ½ ч. л.
сухий часник – ½ ч. л.
паприка – ½ ч. л.
олія – 150 мл
Приготування:
Зваріть горох, як у попередніх рецептах. Посоліть його, додайте вершкове масло і збийте у блендері.
Спустіть шкірку з кожної гомілки і натріть м’ясо спеціями. Знову прикрийте м’ясо шкіркою.
Викладіть гомілки на розігріту на сильному вогні сковороду з олією і обсмажте впродовж 2 хвилин. Зменште вогонь, накрийте сковороду кришкою і залиште гомілки смажитися на 30 хвилин.
Для кляру збийте яйце з сіллю і водою. Додайте борошна та знову збийте.
Кожну гомілку обкачайте в борошні, потім змастіть гороховою масою, знову обкачайте в борошні, а потім – у клярі. Покладіть гомілки на розпечену сковороду з олією та обсмажте впродовж 10 хвилин, перевертаючи на різні боки.