морква – 300 г
картопля – 200 г
цибуля – 1 шт.
часник – 2 зубчики
кінза – 2 гілочки
батон – 150 г
вершки (18%) – 125 мл
вода – 600 мл
олія – 50 мл
червоний гострий мелений перець – 6 г
хмелі-сунелі – 3 г
сіль – 10 г
У підсоленій воді відваріть картоплю, додайте засмажку з цибулі та моркви, приправлену червоним меленим перцем, та проваріть 30 хв. Процідіть овочі та перебийте блендером, поступово додаючи підігріті вершки.
Приготуйте часникові крутони: порізаний кубиком м’якуш учорашнього батону приправте сіллю, хмелі-сунелі, вичавленим через прес часником та олією. Підсушіть у духовці, розігрітій до 180°C, впродовж 5 хв. Готовий суп приправте порізаною кінзою та присипте крутонами.