Печиво «Грибочки» від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Навіть якщо сезон грибів давно закінчився – у вас цілий рік будуть лісові гостинці на столі, бо Алла Ковальчук навчила готувати печиво «Грибочки».

Інгредієнти:

для тіста:

вершкове масло – 200 г

цукор – 200 г

ванільний цукор – 1 ч. л.

сіль – ¼ ч. л.

сода – 1 ч. л.

яйця – 2 шт. (2 жовтки + 1 білок)

борошно – 320-480 г

крохмаль – 2 ст. л.

сметана – 125 мл

для шапок:

мелені волоські горіхи – 1-2 ст. л.

для ніжок:

сухий чебрець – 0,5 ч. л.

для глазурі:

вершкове масло – 25 г

цукор – 75 г

какао-порошок – 75 г

молоко – 3 ст. л.

м‘ятна цукерка – 1 шт.

для сиропу:

цукор – 150 г

вода – 4 ст. л.

лимонна кислота – 2 г

мед – 1 ст. л.

для прикрашання:

білок – 1 шт. (залишився після приготування тіста)

цукор – 2 ст. л.

мак – 3 ст. л.

pechene-gribochki_0

Приготування:

Цукор подрібніть, додайте до нього ванільний цукор, а потім – сіль, соду, 2/3 борошна та крохмаль. Добре змішайте всі сухі інгредієнти. Розітріть їх з маслом, а потім додайте сметану, 1 ціле яйце і жовток.

Замісіть тісто, підмішуючи борошно, що залишилося, поки маса не перестане липнути. Поділіть готове тісто навпіл. В одну частину вмісіть подрібнені горіхи, а в другу – чебрець. Замотайте тісто в плівку і стисніть долонями, роблячи пласку паляничку. Покладіть його в холодильник на 30 хвилин.

Тісто з горіхами розкачайте на ковбаску та поділіть на шматочки однакового розміру. Скачайте з них кульки діаметром 3-4 см.

Сформуйте шапочки грибів. Спочатку киньте кульку об стіл, щоб з‘явилась пласка поверхня. Потім на пласкій поверхні зробіть ямку глибиною та шириною 1 см.

Покладіть шапочки на деко, застелене пергаментом, ямкою вниз на відстані 2 см одна від одної. Випікайте за температури 180°C упродовж 15 хвилин.

З другої частини тіста сформуйте ніжки грибів. Скачайте ковбаску діаметром 3-4 см і поділіть її на стільки ж шматочків, скільки є шапок. З кожного шматочка скачайте ніжку завдовжки 6-7 см і шириною 5-7 мм з тонкого кінця та 2 см – з товстого.

З пергаменту виріжте квадрати і зробіть пакетики. Білок, що залишився, збийте з цукром. Занурте кожну ніжку товстим кінцем у білок, а потім – у мак приблизно на 1-1,5 см.

Покладіть ніжки в пакетики – тонким кінцем усередину. Викладіть їх на деко. Випікайте ніжки 15 хвилин. Готові шапки і ніжки охолодіть.

Приготуйте сироп.

Налийте воду, насипте цукор та увімкніть сильний вогонь. Доведіть масу до кипіння, зменште вогонь і варіть сироп приблизно 5 хвилин, поки не почне стікати з ложки тонкою ниткою. Зніміть сироп, додайте лимонну кислоту та розмішайте.

Остудіть сироп до 50°C і додайте мед. Ніжку гриба гострим кінцем опустіть у сироп, вставте її в шапочку, злегка притисніть і покладіть ніжкою догори.

Приготуйте глазур.

Змішайте в сотейнику цукор з какао. Порціями додайте молоко. Подрібніть і додайте м‘ятну цукерку. Проваріть суміш до повного розчинення цукру.

Зніміть з вогню, додайте вершкове масло та змішайте до однорідності. Візьміть грибок за ніжку, занурюйте в глазур і покладіть застигати шляпками догори.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо