Щоб приготувати шашлик з качки за рецептом Алли Ковальчук, вам не треба їхати на природу – все можна зробити на домашній кухні.
Інгредієнти:
качина грудинка – 400 г
апельсин – 1 шт.
сіль – 10 г
чорний мелений перець – 5 г
цибуля – 1 шт.
лимон – 1 шт.
печериці – 9 шт.
перець чилі – 1 шт.
сушений базилік – 1 ч. л.
олія – 20 мл
Приготування:
Обчистіть та натріть на тертці цибулю. Відріжте кінчик перцю чилі, почистіть його від насіння та наріжте.
Наріжте грудинку на шматочки, замаринуйте у суміші тертої цибулі та дрібно нарізаного перцю чилі. Додайте сіль, чорний мелений перець та сік лимона. Маринуйте м’ясо в холодильнику 30 хвилин.
Цілі гриби змішайте з сіллю, базиліком та олією.
Настроміть на замочені заздалегідь шпажки почергово м’ясо качки і гриби.
Покладіть шашлики на решітку. На деко, застелене фольгою, викладіть скибочки сала.
Поставте деко в духовку, а зверху – решітку з шашликами. Запікайте за температури 180°C упродовж 20 хвилин.