Самвел Адамян вже розповідав, як приготувати дивовижної краси торт «Лебедине озеро». А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділився рецепт не менше ефектних тістечок «Лебеді».
Інгредієнти:
вода – 60 мл
молоко – 60 мл
вершкове масло – 250 г
борошно – 75 г
цукор – 2 г
сіль- 1 г
яйця – 2 шт.
згущене молоко – 300 г
Приготування:
У сотейнику змішайте воду і молоко. Додайте вершкове масло, цукор, сіль і доведіть до кипіння. Додайте борошно та активно перемішуйте, поки тісто не збереться в згусток.
Додавайте до тіста по одному яйцю і розмішуйте лопаткою, поки воно не стане гладеньким і блискучим. Тісто вичавіть з кондитерського мішка на деко, застелене пергаментом, у формі крапель довжиною 4 см і шириною 2-2,5 см.
Випікайте в розігрітій до 200°C духовці впродовж 10 хвилин і ще 10 хвилин – за температури 180°C.
Тісто, що залишилося, перекладіть у кондитерський мішок і вичавіть на деко в формі двійок. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 5 хвилин.
Приготуйте крем так, як і для торта «Лебедине озеро». Спечені тістечка в формі краплі розріжте уздовж навпіл. Потім верхню частину розріжте вздовж ще раз навпіл. Цілу частину лебедя наповніть 1 ст. л. крему.
Шию лебедя вставте в крем біля основи тістечка. Зверху викладіть крила.