Торт «Лебедине озеро» від Самвела Адамяна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Самвел Адамян поділився рецептом торта-мрії «Лебедине озеро».

Інгредієнти:

яйця – 11 шт.

цукор – 575 г

какао – 150 г

розпушувач – 5 г

крохмаль – 106 г

вершкове масло – 545 г

борошно – 60 г

молоко – 135 мл

волоські горіхи – 100 г

згущене молоко – 500 г

лимонна кислота – 1 г

цукрова пудра – 155 г

вершки – 200 г

53cc91d641acdf40b6c98276d2fe0ff6

Приготування:

Білки відокремте від жовтків. Жовтки з половиною цукру розітріть добіла. Змішайте крохмаль з розпушувачем і какао та просійте через сито в збиті жовтки. Перемішайте.

Білки збийте з цукром на стійку піну. Додайте чверть білків до решти маси та перемішайте. Додайте білки, що залишилися, і перемішайте. Вилийте тісто в форму, змащену вершковим маслом і присипану борошном.

Випікайте бісквіт в духовці впродовж 30-35 хвилин за температури 180°C.

Охолодіть його та розріжте на 2 рівних коржа.

Яйце розітріть з цукром добіла. Додайте розтоплене та остигле вершкове масло й збийте міксером до однорідності.

Додайте молоко та перемішайте міксером.

Борошно змішайте з крохмалем і додайте до маси. Перемішайте, накрийте миску з тістом харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин.

Вилийте тісто на деко, застелене пергаментом, та розрівняйте лопаткою. Випікайте в розігрітій до 160°C духовці впродовж 5-7 хвилин. Готову вафлю остудіть і розітріть на крихти.

Горіхи подрібніть качалкою та змішайте з вафельними крихтами. Білки збийте з цукром на стійку піну.

Вафельні крихти з горіхами додайте до білків і перемішайте. Деко застеліть пергаментом. Зверху поставте форму для випічки та намалюйте всередині олівцем коло. Переверніть пергамент.

Викладіть безе в центр кола та розрівняйте по контурах. Повторіть процедуру ще раз. Випікайте коржі безе за температури 160°C упродовж 25 хвилин. Вимкніть духовку та залиште деко в духовці на годину.

Для крему вершкове масло збийте міксером упродовж хвилини. Поступово влийте згущене молоко, не перестаючи збивати. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник.

Коржі викладіть в такому порядку: бісквіт – безе – безе – бісквіт.

Кожен корж змастіть кремом товщиною 5 мм. Борти та верхівку торта також змастіть кремом. Поставте торт у холодильник на 15 хвилин. Змастіть верх і боки торта кремом, що залишився. Поставте ще раз у холодильник на 15 хвилин.

Для глазурі розтопіть вершкове масло. Додайте молоко, цукор і перемішайте. Доведіть до кипіння. Додайте какао через сито та проваріть 2-3 хвилини, постійно помішуючи.

Покрийте торт остиглою глазур’ю та поставте в холодильник на годину.

Для прикрас яйце збийте з цукром і лимонною кислотою на стійку піну.

Сформуйте шиї та крила. Підсушіть в духовці годину за температури 100°C. Залиште в духовці ще на годину.

Вершки збийте з цукровою пудрою. У центр торта викладіть 6 гірок вершків. Прикріпіть до них шиї та крила лебедів.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)