Тушкована качка від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Соковиті, пряні, м’ясні шматочки під золотистою скоринкою, що просто тануть у роті – Алла Ковальчук навчила готувати тушковану качку.

Інгредієнти:

качка – 1 шт.

апельсин – 1 шт.

капуста – ½ шт.

морква – 2 шт.

цибуля – 1 шт.

часник – 1 зубчик

бекон – 100 г

яблука – 2 шт.

лимони – 3 шт.

заморожена журавлина – 2 ст. л.

червоне сухе вино – 125 мл

лаврове листя – 2 шт.

чорний мелений перець – 5 г

червоний мелений перець – 5 г

паприка – 15 г

сіль – 20 г

цукор – 10 г

олія – 100 мл

156321

Приготування:

Видаліть з тушки качки жир, відріжте треті фаланги крил та хвіст.  Зніміть цедру з апельсина і вичавіть з нього сік з м’якоттю. Натріть сумішшю тушку, загорніть її в харчову плівку та покладіть у холодильник на 20 хвилин.

Розберіть качку на частини: гомілки, стегна, крила та грудинку. Грудинку наріжте на шматочки. Змішайте їх з олією, соком лимона, червоним меленим перцем і сіллю. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Каркас качки розріжте навпіл. Обсмажте його та шию на розпеченій сковорідці з олією впродовж 2 хвилин.

В каструлю налийте воду, додайте сіль та обсмажені каркас і шию. Варіть бульйон упродовж 20 хвилин.

Витягніть шматочки качки з холодильника. На кожному шматочку зробіть проколи ножем. Обсмажте м’ясо на сухій сковороді впродовж 7 хвилин.

Розігрійте казанок з олією. Наріжте соломинкою бекон. Обсмажте його в казані впродовж 5 хвилин, а потім перекладіть шумівкою на тарілку.

Обчистіть і наріжте на півкільця цибулю та на кільця – моркву. Викладіть овочі в казан, добавте розчавлений часник та обсмажте овочі впродовж 5 хвилин.

Додайте бульйон, вино, журавлину, цукор і доведіть масу до кипіння.

Додайте обсмажену качатину.

Наріжте половину капусти на квадратики і також додайте у казан. Накрийте кришкою, зменште вогонь до мінімуму й тушкуйте 50 хвилин.

Додайте в казан нарізані на шматки яблука. Накрийте його кришкою і поставте в духовку за температури 150°C на 15 хвилин.

Викладіть качині шматочки та великі шматки овочів і яблук на блюдо. Залишки з казана перетріть через сито в сотейник.

Поставте його на вогонь, додайте лаврове листя та чорний мелений перець. Варіть рідину до густоти.

Полийте качку соусом та присипте обсмаженим беконом.

Video: Как правильно тушить утку?

Смотрите рецепт ресторанного деликатеса из птицы от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо