Великоднє печиво на смальці


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

великоднє печиво на смальці

смалець – 100 г

борошно – 320 г

цукор – 100 г

яйця – 2 шт.

сироватка – 100 мл

сода – 6 г

кориця – 8 г

для оздоблення:

яйця – 2 шт.

цукрова пудра – 400 г

лимон – 1 шт.

буряк – 1 шт.

мак – 10 г

Змішайте смалець, яйця, цукор, соду та корицю. Додайте сироватку, збийте до однорідності. Додайте борошно, замісіть тісто. Покладіть його у морозилку  на 10 хв.

Розкачайте підморожене тісто в пласт. Виріжте печиво овальної форми. Перекладіть на деко з пергаментом. Випікайте 15 хв. за температури 190˚С.

Для оздоблення приготуйте глазур: збийте білки до легкої піни. Продовжуючи збивання, додайте лимонний сік та цукрову пудру.

Перекладіть у дві окремі піали по 2 ст. л. глазурі. У одну з них додайте 1/2 ч. л. бурякового соку. У миску з основною масою додайте воду.

Густою білою глазур’ю намалюйте контур печива, вушок та хвоста. Рідкою білої глазур’ю залийте тільце. Рожевою глазур’ю замалюйте хвіст та вуха. Під вушками викладіть оченята з макових зерен. Дайте глазурі повністю застигнути.

Video: Как приготовить пасхальное печенье на смальце?

Смотрите рецепт печенья на Пасху 2017 на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!


Мені вдалося!

Рекомендуємо
Варення із соснових шишок
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
заморозить клубнику, как заморозить клубнику, заморозить клубнику на зиму, как правильно заморозить клубнику, как заморозить клубнику на зиму
Як заморозити полуницю
заливной пирог с клубникой и сметаной
Заливний пиріг з полуницею і сметаною