Вівсяно-маковий торт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

вівсяно-маковий-торт-з-карамелізованими-вівсяними-пластівцями2

вівсяні пластівці «екстра-3» – 350 г

мак – 100 г

згущене молоко – 400 г

вершкове масло – 320 г

молоко (3,2%) – 125 мл

цукор – 550 г

родзинки – 50 г

курага – 50 г

волоські горіхи – 50 г

яблука – 5 шт.

яйця – 6 шт.

смородина – 100 г

кориця – 5 г

коньяк – 40 мл

сіль – 2 г

для оздоблення:

мигдаль – 50 г

курага – 100 г

сушена журавлина – 50 г

Замочений у воді мак перетріть в кавомолці. Додайте вершкове масло, цукор (25 г), молоко. Проваріть 20 хв.

Змішану з цукром смородину проваріть 10 хв., перетріть через сито, додайте до маку. Родзинки та курагу  замочіть у гарячій воді, дрібно наріжте і додайте до суміші. Туди ж покладіть  вівсяні пластівці (100 г), горіхи і натерті яблука (2 шт.).

Введіть збиті  жовтки. Частинами додайте збиті з цукром (50 г) білки. Викладіть масу у форму. Розрівняйте. Випікайте 40 хв. за температури 180°C. Остудіть.

Закарамелізуйте яблука: очистіть їх та наріжте кубиками. Обсмажте в сковороді з вершковим маслом, цукром (300 г) та корицею до карамельного відтінку.

Окремо обсмажте на вершковому маслі з цукром (125 г) вівсяні пластівці (250 г). Для просочування коржа – збийте на паровій бані жовтки (3 шт.), додайте згущене молоко та коньяк, проваріть кілька хвилин.

Змастіть вівсяно-маковий корж поливкою, на центр викладіть карамелізовані яблука. Потім ще двічі по черзі полийте пиріг  та посипте карамелізованою вівсянкою. Прикрасьте мигдалем, курагою та сушеною журавлиною. Дайте настоятися 1 год.

 

Video: Как приготовить овсяно-маковый торт?

Смотрите рецепт восхитительного торта из мака и овсянки на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти