Вівсяно-маковий торт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

вівсяно-маковий-торт-з-карамелізованими-вівсяними-пластівцями2

вівсяні пластівці «екстра-3» – 350 г

мак – 100 г

згущене молоко – 400 г

вершкове масло – 320 г

молоко (3,2%) – 125 мл

цукор – 550 г

родзинки – 50 г

курага – 50 г

волоські горіхи – 50 г

яблука – 5 шт.

яйця – 6 шт.

смородина – 100 г

кориця – 5 г

коньяк – 40 мл

сіль – 2 г

для оздоблення:

мигдаль – 50 г

курага – 100 г

сушена журавлина – 50 г

Замочений у воді мак перетріть в кавомолці. Додайте вершкове масло, цукор (25 г), молоко. Проваріть 20 хв.

Змішану з цукром смородину проваріть 10 хв., перетріть через сито, додайте до маку. Родзинки та курагу  замочіть у гарячій воді, дрібно наріжте і додайте до суміші. Туди ж покладіть  вівсяні пластівці (100 г), горіхи і натерті яблука (2 шт.).

Введіть збиті  жовтки. Частинами додайте збиті з цукром (50 г) білки. Викладіть масу у форму. Розрівняйте. Випікайте 40 хв. за температури 180°C. Остудіть.

Закарамелізуйте яблука: очистіть їх та наріжте кубиками. Обсмажте в сковороді з вершковим маслом, цукром (300 г) та корицею до карамельного відтінку.

Окремо обсмажте на вершковому маслі з цукром (125 г) вівсяні пластівці (250 г). Для просочування коржа – збийте на паровій бані жовтки (3 шт.), додайте згущене молоко та коньяк, проваріть кілька хвилин.

Змастіть вівсяно-маковий корж поливкою, на центр викладіть карамелізовані яблука. Потім ще двічі по черзі полийте пиріг  та посипте карамелізованою вівсянкою. Прикрасьте мигдалем, курагою та сушеною журавлиною. Дайте настоятися 1 год.

 

Video: Как приготовить овсяно-маковый торт?

Смотрите рецепт восхитительного торта из мака и овсянки на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму