Вівсяно-маковий торт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

вівсяно-маковий-торт-з-карамелізованими-вівсяними-пластівцями2

вівсяні пластівці «екстра-3» – 350 г

мак – 100 г

згущене молоко – 400 г

вершкове масло – 320 г

молоко (3,2%) – 125 мл

цукор – 550 г

родзинки – 50 г

курага – 50 г

волоські горіхи – 50 г

яблука – 5 шт.

яйця – 6 шт.

смородина – 100 г

кориця – 5 г

коньяк – 40 мл

сіль – 2 г

для оздоблення:

мигдаль – 50 г

курага – 100 г

сушена журавлина – 50 г

Замочений у воді мак перетріть в кавомолці. Додайте вершкове масло, цукор (25 г), молоко. Проваріть 20 хв.

Змішану з цукром смородину проваріть 10 хв., перетріть через сито, додайте до маку. Родзинки та курагу  замочіть у гарячій воді, дрібно наріжте і додайте до суміші. Туди ж покладіть  вівсяні пластівці (100 г), горіхи і натерті яблука (2 шт.).

Введіть збиті  жовтки. Частинами додайте збиті з цукром (50 г) білки. Викладіть масу у форму. Розрівняйте. Випікайте 40 хв. за температури 180°C. Остудіть.

Закарамелізуйте яблука: очистіть їх та наріжте кубиками. Обсмажте в сковороді з вершковим маслом, цукром (300 г) та корицею до карамельного відтінку.

Окремо обсмажте на вершковому маслі з цукром (125 г) вівсяні пластівці (250 г). Для просочування коржа – збийте на паровій бані жовтки (3 шт.), додайте згущене молоко та коньяк, проваріть кілька хвилин.

Змастіть вівсяно-маковий корж поливкою, на центр викладіть карамелізовані яблука. Потім ще двічі по черзі полийте пиріг  та посипте карамелізованою вівсянкою. Прикрасьте мигдалем, курагою та сушеною журавлиною. Дайте настоятися 1 год.

 

Video: Как приготовить овсяно-маковый торт?

Смотрите рецепт восхитительного торта из мака и овсянки на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви