яловичина (лопатка) — 1 кг
бекон — 150 г
цибуля — 2 шт.
морква — 3 шт.
печериці — 250 г (8-9 шт.)
лавровий лист — 2 шт.
чебрець (свіжий) — 3 гілочки
розмарин (свіжий) — 3 гілочки
часник — 3 зубчики
вода — 250 мл
червоне сухе вино — 750 мл
борошно — 75 г
олія — 40 мл
сіль — 10 г
чорний мелений перець — 3 г
чорний перець горошком — 4 шт.
Почистіть та наріжте кільцями моркву та цибулю. Яловичину наріжте крупними шматками. Залийте овочі з м‘ясом червоним сухим вином. Накрийте плівкою та поставте маринуватися у холодильник на 3 год. Замариноване м’ясо нагрійте до кімнатної температури.
З бекону зріжте шкірку, наріжте його скибочками та обсмажте до золотавості на пательні без масла. Перекладіть у казан.
Яловичину обкачайте у борошні, обсмажте на жирові з бекону до золотавої скоринки. На цьому ж жирові обсмажте мариновані цибулю та моркву, наприкінці додайте подрібнений часник.
Перекладіть овочі та м’ясо у казан. Посоліть, поперчіть та перемішайте. Процідіть маринад, прокип’ятіть, вилийте у казан та додайте окріп.
Лавровий лист, чебрець, розмарин та чорний перець горошком покладіть у марлю та зав’яжіть мішечком. Занурте його у казан. Тушкуйте страву під кришкою 2 год.
Печериці розріжте навпіл та обсмажте на олії до золотавості. Перекладіть гриби у казан та тушкуйте яловичину по-бургундськи ще 30 хв.