Заливне з морепродуктів: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Справжня господиня обов’язково приготує до новорічного столу заливне. А щоб ця страва стала більш цікавою, то пропонуємо замінити м’ясні або рибні складові на морепродукти. Такий оновлений рецепт приємно здивує ваших гостей! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт приготування заливного з морепродуктів.

Інгредієнти: 

  • креветки (калібр 30-40) – 30 шт.
  • обрізки лосося – 500 г
  • восьминоги (маленькі) – 6 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • стебло селери – 1 шт.
  • зелений горошок – 30 г
  • журавлина – 60 г
  • лимон  –  1 шт.
  • желатин – 30 г
  • вода – 1 л 680 мл
  • перець духмяний горошком – 3 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • гвоздика (бутон) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • перець білий горошком – 3 шт.
  • сіль – 15 г

Читайте також: Холодець з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Обрізки лосося перекладіть у каструлю з водою, доведіть до кипіння. Додайте очищені та порізані крупними шматками моркву, стебло селери та цибулю. Зменшіть вогонь, варіть 40 хв. без кришки.
  2. Потім додайте духмяний перець горошком, сіль, білий перець горошком, гвоздику та лавровий лист. Доведіть до кипіння, проваріть 20 хв. та зніміть з вогню. Процідіть через сито.
  3. У гарячий бульйон додайте замочений на 20 хв. у воді желатин, перемішайте до розчинення. Дайте охолонути.
  4. Відваріть морепродукти: у воду додайте сіль, лавровий лист та аніс. Доведіть до кипіння. Покладіть у окріп креветки. Восьминогів занурте у каструлю на шумівці. Варіть 5 секунд. Потім перекладіть на тарілку з паперовими рушниками. Дайте охолонути. Креветки – очистіть та полийте лимонним соком.
  5. Зберіть страву: у центр широкого бокалу встановіть восьминога, між щупальцями викладіть креветки. Зніміть смужками цедру з лимона, покладіть її до морепродуктів. Додайте зелений горошок та журавлину. Залийте жельованим бульйоном. Відправте у холодильник на 4 год. до повного застигання.

Video: Заливне з морепродуктів: рецепт покроково

Як приготувати заливне з морепродуктів? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити