Заливне з морепродуктів: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Справжня господиня обов’язково приготує до новорічного столу заливне. А щоб ця страва стала більш цікавою, то пропонуємо замінити м’ясні або рибні складові на морепродукти. Такий оновлений рецепт приємно здивує ваших гостей! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт приготування заливного з морепродуктів.

Інгредієнти: 

  • креветки (калібр 30-40) – 30 шт.
  • обрізки лосося – 500 г
  • восьминоги (маленькі) – 6 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • стебло селери – 1 шт.
  • зелений горошок – 30 г
  • журавлина – 60 г
  • лимон  –  1 шт.
  • желатин – 30 г
  • вода – 1 л 680 мл
  • перець духмяний горошком – 3 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • гвоздика (бутон) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • перець білий горошком – 3 шт.
  • сіль – 15 г

Читайте також: Холодець з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Обрізки лосося перекладіть у каструлю з водою, доведіть до кипіння. Додайте очищені та порізані крупними шматками моркву, стебло селери та цибулю. Зменшіть вогонь, варіть 40 хв. без кришки.
  2. Потім додайте духмяний перець горошком, сіль, білий перець горошком, гвоздику та лавровий лист. Доведіть до кипіння, проваріть 20 хв. та зніміть з вогню. Процідіть через сито.
  3. У гарячий бульйон додайте замочений на 20 хв. у воді желатин, перемішайте до розчинення. Дайте охолонути.
  4. Відваріть морепродукти: у воду додайте сіль, лавровий лист та аніс. Доведіть до кипіння. Покладіть у окріп креветки. Восьминогів занурте у каструлю на шумівці. Варіть 5 секунд. Потім перекладіть на тарілку з паперовими рушниками. Дайте охолонути. Креветки – очистіть та полийте лимонним соком.
  5. Зберіть страву: у центр широкого бокалу встановіть восьминога, між щупальцями викладіть креветки. Зніміть смужками цедру з лимона, покладіть її до морепродуктів. Додайте зелений горошок та журавлину. Залийте жельованим бульйоном. Відправте у холодильник на 4 год. до повного застигання.

Video: Заливне з морепродуктів: рецепт покроково

Як приготувати заливне з морепродуктів? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму