Заливне з морепродуктів: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Справжня господиня обов’язково приготує до новорічного столу заливне. А щоб ця страва стала більш цікавою, то пропонуємо замінити м’ясні або рибні складові на морепродукти. Такий оновлений рецепт приємно здивує ваших гостей! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт приготування заливного з морепродуктів.

Інгредієнти: 

  • креветки (калібр 30-40) – 30 шт.
  • обрізки лосося – 500 г
  • восьминоги (маленькі) – 6 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • стебло селери – 1 шт.
  • зелений горошок – 30 г
  • журавлина – 60 г
  • лимон  –  1 шт.
  • желатин – 30 г
  • вода – 1 л 680 мл
  • перець духмяний горошком – 3 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • гвоздика (бутон) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • перець білий горошком – 3 шт.
  • сіль – 15 г

Читайте також: Холодець з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Обрізки лосося перекладіть у каструлю з водою, доведіть до кипіння. Додайте очищені та порізані крупними шматками моркву, стебло селери та цибулю. Зменшіть вогонь, варіть 40 хв. без кришки.
  2. Потім додайте духмяний перець горошком, сіль, білий перець горошком, гвоздику та лавровий лист. Доведіть до кипіння, проваріть 20 хв. та зніміть з вогню. Процідіть через сито.
  3. У гарячий бульйон додайте замочений на 20 хв. у воді желатин, перемішайте до розчинення. Дайте охолонути.
  4. Відваріть морепродукти: у воду додайте сіль, лавровий лист та аніс. Доведіть до кипіння. Покладіть у окріп креветки. Восьминогів занурте у каструлю на шумівці. Варіть 5 секунд. Потім перекладіть на тарілку з паперовими рушниками. Дайте охолонути. Креветки – очистіть та полийте лимонним соком.
  5. Зберіть страву: у центр широкого бокалу встановіть восьминога, між щупальцями викладіть креветки. Зніміть смужками цедру з лимона, покладіть її до морепродуктів. Додайте зелений горошок та журавлину. Залийте жельованим бульйоном. Відправте у холодильник на 4 год. до повного застигання.

Video: Заливне з морепродуктів: рецепт покроково

Як приготувати заливне з морепродуктів? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком