Холодець з індички: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Традиційно на новорічний святковий стіл господині подають холодець. Пропонуємо приготувати холодець з індички, дієтичного та неймовірно корисного м’яса. Родзинкою цього рецепта є те, що до готового бульйону додається біле сухе вино та часник. Холодець розливається до застигання по формах, а після – прикрашається збитими вершками з хріном. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт холодцю з індички.

Інгредієнти:

  • каркас індички з м’ясом – ½ шт.
  • вода – 2 л
  • біле сухе вино – 100 мл
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • корінь селери – 1 шт.
  • вершки (33%) – 150 мл
  • корінь хрону – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • гвоздика – 2 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • духмяний перець горошком – 5 шт.
  • сіль – 25 г

Читайте також: Жельовані свинячі ніжки: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Розрубайте індичий каркас на частини. Покладіть у каструлю разом з м’ясом, попередньо запеченим на каркасі. Залийте водою. Додайте цибулю, нарізану крупними шматками моркву та селеру, а також сіль, духмяний перець, гвоздику та лавровий лист.
  2. Доведіть до кипіння під кришкою, потім зніміть кришку та варіть на малому вогні 4 год., знімаючи піну. Через 1 год. дістаньте моркву, наріжте кільцями 0,5 см, відкладіть.
  3. До готового бульйону додайте біле сухе вино та розрізаний часник, проваріть кілька хвилин, потім процідіть.
  4. Зніміть з каркасу залишки м’яса, дістаньте м’ясо, яке закладали під час варіння бульйону, розкладіть у формочки. Залийте м‘ясо бульйоном та прикрасьте кружальцями моркви. Поставте у холодильник на 5 год. Застиглий холодець дістаньте з формочок.
  5. Очищений корінь хрону наріжте крупними шматками, перебийте в блендері. Збийте вершки з сіллю до гострих піків, вмішайте до пюре з хрону. Витисніть вершкову масу з кондитерського мішка на порції холодцю.

Video: Холодець з індички: рецепт покроково

Як приготувати холодець з індички? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму