Холодець з індички: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Традиційно на новорічний святковий стіл господині подають холодець. Пропонуємо приготувати холодець з індички, дієтичного та неймовірно корисного м’яса. Родзинкою цього рецепта є те, що до готового бульйону додається біле сухе вино та часник. Холодець розливається до застигання по формах, а після – прикрашається збитими вершками з хріном. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт холодцю з індички.

Інгредієнти:

  • каркас індички з м’ясом – ½ шт.
  • вода – 2 л
  • біле сухе вино – 100 мл
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • корінь селери – 1 шт.
  • вершки (33%) – 150 мл
  • корінь хрону – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • гвоздика – 2 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • духмяний перець горошком – 5 шт.
  • сіль – 25 г

Читайте також: Жельовані свинячі ніжки: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Розрубайте індичий каркас на частини. Покладіть у каструлю разом з м’ясом, попередньо запеченим на каркасі. Залийте водою. Додайте цибулю, нарізану крупними шматками моркву та селеру, а також сіль, духмяний перець, гвоздику та лавровий лист.
  2. Доведіть до кипіння під кришкою, потім зніміть кришку та варіть на малому вогні 4 год., знімаючи піну. Через 1 год. дістаньте моркву, наріжте кільцями 0,5 см, відкладіть.
  3. До готового бульйону додайте біле сухе вино та розрізаний часник, проваріть кілька хвилин, потім процідіть.
  4. Зніміть з каркасу залишки м’яса, дістаньте м’ясо, яке закладали під час варіння бульйону, розкладіть у формочки. Залийте м‘ясо бульйоном та прикрасьте кружальцями моркви. Поставте у холодильник на 5 год. Застиглий холодець дістаньте з формочок.
  5. Очищений корінь хрону наріжте крупними шматками, перебийте в блендері. Збийте вершки з сіллю до гострих піків, вмішайте до пюре з хрону. Витисніть вершкову масу з кондитерського мішка на порції холодцю.

Video: Холодець з індички: рецепт покроково

Як приготувати холодець з індички? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити