Домашній зефір: рецепт віз Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Хочете приготувати домашній зефір? Рецепт від Лізи Глинської дуже простий і допоможе зробити зефір ніжним і смачним, як в дитинстві

Інгредієнти для домашнього зефіру:

Яблука – 500 г
Цукор – 200 г
Ванільний цукор – 15 г
Цукрова пудра – 100 г
Вода – 100 мл
Желатин – 25 г
Яйця – 1 шт.
Буряк – 1 шт.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Арахисовая паста от Татьяны Литвиновой

zefir 2

Як приготувати домашній зефір. Рецепт від Лізи Глинської

Починаємо приготування домашнього зефіру з замочування желатину. Вливаємо 150 мл холодної води в чашку і всипаємо желатин, перемішуємо і відставляємо в сторону на 1 годину для розбухання.

Наливаємо 100 мл води в каструлю, нагріваємо, всипаємо цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо сироп.

Розрізаємо яблука навпіл, очищаємо від насіння і запікаємо в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 °С. Після цього подрібнюємо їх у блендері разом зі шкіркою і перетираємо через сито. Змішуємо з ванільним цукром.

Відокремлюємо жовток і білок одного яйця. Збиваємо яблучне пюре, а потім додаємо половину білка і збиваємо, поки маса не посвітлішає. Додаємо другу половину і збиваємо далі.

Вливаємо в пюре сироп і збиваємо, поки маса не охолоне до кімнатної температури.

Набряклий желатин розтоплюємо на паровій бані і додаємо до пюре з сиропом. Збиваємо масу ще приблизно 5 хвилин, поки вона не збільшиться вдвічі і не загусне.

Готовий зефір викладаємо в кондитерський мішок з фігурною насадкою і вичавлюємо на пергамент.

Щоб зробити зефір рожевим, натираємо на тертці для пюре половину буряка, вичавлюємо сік. Додаємо його до готової зефірної масі і розмішуємо.

Залишаємо зефіри в холодильнику на 2 години. Потім посипаємо їх цукровою пудрою. Готовий зефір знімаємо з пергаменту і з’єднуємо половинки між собою. Ми залишаємо ще 2 години.

Зефір готовий!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Яблучні оладки
шарлотка
5 кращих рецептів шарлотки на будь-який смак