Складові:
- 3 ст. л. розтопленого вершкового масла
- 25 г пармезану (або будь-якого іншого сиру твердих сортів)
- 3 г часникового порошку (можна замінити зубчиками часнику)
- 1 ч. Л. листя чебрецю
- сіль і чорний перець за смаком
- 8-10 середніх картоплин
Спосіб приготування:
Поки розігрівається духовка до 190 ° С, нарізаємо картоплю тонкими скибочками.
Кладемо скибочки картоплі в більшу миску, додаємо розтоплене вершкове масло, тертий пармезан, свіжий чебрець, часник, сіль і перець. Ретельно перемішуємо.
ГОТУЄМО З НАМИ
Картопляний гратен з вершками
Змащуємо форму для кексів вершковим маслом.
Викладаємо скибочки картоплі так, щоб верхівка була трохи вище країв форми. Верхівку посипаємо перцем.
Запікаємо картопля близько години, виймаємо з духовки і даємо охолонути 5 хвилин. Дістаємо з форми і посипаємо пармезаном, чебрецем чи будь-який інший свіжою зеленню.