Покроковий рецепт приготування
Готуємо тісто
Крок 1. У мисці змішуємо сметану і яйце, додаємо цукор, розпушувач, дрібку солі, рослинну олію, одну чайну ложку горілки. Перемішуємо й відставляємо в сторону
Крок 2. Просіваємо борошно, на нього викладаємо вершкове масло й рубаємо ножем, після чого додатково перетираємо борошно з маслом руками
Крок 3. Викладаємо підготовлену рідку суміш в борошно з маслом і швидко замішуємо м’яке тісто
Крок 4. Ділимо тісто на чотири частини, загортаємо в фольгу й відправляємо на годину в холодильник
Готуємо начинку
У мисці змішуємо підсмажені подрібнені грецькі горіхи (можна замінити мигдалем або фундуком), цукор і яєчні білки
Формуємо рогалики
Крок 1. Виймаємо з холодильника один шматок тіста й розгортаємо його в прямокутний пласт товщиною 2 мм, намагаючись використовувати якомога менше муки на присипку
Крок 2. Отриманий прямокутник ділимо на 16 рівних трикутників і в основу кожного викладаємо чайну ложку начинки
Крок 3. Кожен трикутник звертаємо рогаликом, викладаємо на деко, так щоб хвостик був унизу
Крок 4. Випікаємо горіхові рогалики в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин до золотистого кольору