Горіхові рогалики

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Хочете урізноманітнити чаювання? Дізнайтеся, як приготувати горіхові рогалики, які відмінно підійдуть до чаю або кави
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно400 г
Сметана200 г
Вершкове масло200 г
Яйце (для тіста)1 шт
Цукор (для тіста)1 ст.л.
Рослинна олія1 ст.л.
Розпушувач1 ч.л.
Горілка1 ч.л.
Грецькі горіхи (подрібнені)100 г
Цукор1 склянка
Яєчні білки2 шт
Сіль щіпка
Додати в список покупок

Покроковий рецепт приготування

Готуємо тісто

Крок 1. У мисці змішуємо сметану і яйце, додаємо цукор, розпушувач, дрібку солі, рослинну олію, одну чайну ложку горілки. Перемішуємо й відставляємо в сторону

Крок 2. Просіваємо борошно, на нього викладаємо вершкове масло й рубаємо ножем, після чого додатково перетираємо борошно з маслом руками

Крок 3. Викладаємо підготовлену рідку суміш в борошно з маслом і швидко замішуємо м’яке тісто

Крок 4. Ділимо тісто на чотири частини, загортаємо в фольгу й відправляємо на годину в холодильник


Готуємо начинку

У мисці змішуємо підсмажені подрібнені грецькі горіхи (можна замінити мигдалем або фундуком), цукор і яєчні білки


Формуємо рогалики

Крок 1. Виймаємо з холодильника один шматок тіста й розгортаємо його в прямокутний пласт товщиною 2 мм, намагаючись використовувати якомога менше муки на присипку

Крок 2. Отриманий прямокутник ділимо на 16 рівних трикутників і в основу кожного викладаємо чайну ложку начинки

Крок 3. Кожен трикутник звертаємо рогаликом, викладаємо на деко, так щоб хвостик був унизу

Крок 4. Випікаємо горіхові рогалики в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин до золотистого кольору

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці