Домашній медовик: 5 простих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Складно уявити людину, яка б жодного разу не куштувала торт медовик. Давайте приготуємо смачний, ніжний торт зі згущеним молоком, з лісовими горіхами або ж із заварним кремом.
Зберегти в кулінарну книгу

Медовик класичний

на-судак-с-ай-георгия

Інгредієнти:

  • цукор – 475 г;
  • вода – 75 мл;
  • лимонна кислота – 1 г;
  • харчова сода – 1,5 ч. л.;
  • борошно – 350 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • лимони – 1 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – 900 мл;
  • мед — 100 г.

 

Спосіб приготування

  1. Приготуйте патоку. Поставте сотейник на великий вогонь, насипте в нього цукор, налийте води і зваріть сироп. Додайте лимонну кислоту, соду та розмішайте.
  2. Замісіть тісто. Змішайте на паровій бані масло, цукор, яйця, а потім – патоку. Вимісіть.
  3. Додайте соду, погашену лимонним соком, а потім – борошно та вимісіть тісто.
  4. Приготуйте коржі. Присипте дошку борошном і викладіть на неї тісто. Розріжте тісто на 8 рівних частин. Кожну з них розкачайте в пласт. Перенесіть лист пергаменту з тістом на деко.
  5. Випікайте кожен корж протягом 2 хвилин при температурі 200 ° C.
  6. З кожного готового коржа виріжте форму.
  7. Приготуйте крем. Сметану збийте з цукром міксером. Додайте лимонний сік і ще раз збийте. Додайте мед і перемішайте.

 

Формуємо торт:

  1. Тарілку змажте кремом і викладіть на неї перший корж. Змастіть корж кремом і покладіть наступний. Повторюйте так до останнього коржа.
  2. Верхній корж і боки торта змастіть кремом. Обрізки подрібніть на крихти в блендері. Присипте дрібними крихтами верх торта, а великими крихтами — його боки.
  3. Залиште медовик на годину при кімнатній температурі, а потім поставте його на 2 години в холодильник.

Медовик зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • мед – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 склянка;
  • вершкове масло – 110 г;
  • оцет – 1 ст. л.;
  • борошно – 3,5 склянки;
  • сода – 1 ч. л.;
  • згущене молоко – 2 банки;
  • яйця – 3 шт.

 

Спосіб приготування

  1. У каструлю залийте 4-6 склянок води (для водяної бані) і доведіть до кипіння.
  2. У мисці збийте яйця, цукор і мед; туди ж викладіть масло і поставте миску на водяну баню. Тримайте, помішуючи, до повного розчинення масла та цукру. Все повинно бути перемішано.
  3. Зніміть миску з вогню, додайте соду (попередньо в окремій мисочці змішайте соду та оцет) і перемішайте. Поступово всипте борошно. Тісто має бути досить м’яким. Оберніть його харчовою плівкою і поставте на 20 хвилин у холодильник (воно загусне).
  4. Охолоджене тісто перекладіть на присипану борошном дошку і скрутіть з нього поліно. Розріжте на 7 рівних частин.
  5. Духовку розігрійте до 200 градусів.
  6. Розкачайте кожен шматок тіста в коло. Щоб зробити його ідеально рівним, обріжте за формою салатниці. З усіх обрізків зліпіть ще один шар. Кожен шар викладіть на харчову плівку та деко, випікайте близько 6-7 хвилин. Охолодіть і повторіть з іншими шарами.
  7. Збийте міксером масло до стану кремової консистенції, додайте до нього згущене молоко і збивайте ще протягом 4-5 хвилин.
  8. Викладаючи коржі один на одного, промажте їх гарненько кремом, а також після того, як медовик буде практично зібраний, помажте кремом боки.
  9. Останній корж помажте рясно кремом і вирівняйте його шар, після чого з обрізків коржів зробіть крихту і посипте нею торт.
  10. Перед подачею медовик зі згущеним молоком варто охолодити, щоб коржі добре просочилися кремом.

Медовик із заварним кремом

Інгредієнти:

  • мед – 2 ст. л.;
  • цукор – 2 склянки;
  • молоко – 1,5 склянки;
  • сода – 2 ч. л.;
  • вершкове масло – 400 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • борошно – 3 склянки.

 

Спосіб приготування

  1. Для тіста змішуємо в каструлі 2 ст.л. меду, 2 яйця і 0,5-1 склянку цукру. Ставимо масу на невеликий вогонь і варимо, безперервно помішуючи.
  2. Коли маса буде ставати однорідною, всипаємо відразу 3 склянки просіяного борошна і 2 ч. л. соди.
  3. Замішуємо тісто і поки воно не охололо, поділяємо його на 8 рівних частин.
  4. Скочуємо їх в кульки, а кульки розгортаємо в тоненькі коржі. Викладаємо коржі на деко і випікаємо їх у розігрітій до 190º градусів духовці до золотистого кольору.

Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Медовик від Тетяни Литвинової й Ольги Сумської (Все буде смачно)

Медовик з лісовими горіхами

Інгредієнти:

  • мед – 400 г;
  • цукор – 400 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • борошно пшеничне – 1 кг;
  • пиво – 200 мл;
  • фундук – 200 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • кориця – 1 ч. л.

 

Спосіб приготування

  1. Мед ставимо на вогонь, додаємо корицю і проварюємо.
  2. Потім жовтки розтираємо спочатку з цукром, а потім з медом.
  3. Вливаємо пиво, всипаємо борошно, соду і розтираємо до появи бульбашок.

    Потрібно, щоб маса мала консистенцію сметани. Якщо потрібно, ще додаємо борошна.

  4. Приготовану масу змішуємо з крупно нарізаними лісовими горіхами і виливаємо в змащену маслом і покриту борошном форму.
  5. Зверху посипаємо подрібненими горіхами.
  6. Випікаємо в духовці протягом години спочатку при температурі 190 градусів, а коли тісто підійде — при температурі 200 градусів.
  7. Готовий медовик охолоджуємо в формі, потім виймаємо, викладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Медовик на пательні

Інгредієнти:

  • цукор – 430 г;
  • сода – 5 г;
  • сметана – 480 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • маргарин – 60 г;
  • мед – 30 г;
  • борошно – 440 г.

 

Спосіб приготування

  1. На плиту ставимо водяну баню і замішуємо в ній тісто.
  2. У миску кладемо маргарин (ще смачнішим медовик вийде з маслом) і мед, розмішуємо, даємо повільно розтопитися. Щоб процес швидше відбувався, бажано, щоб маргарин був м’яким.
  3. В окремій мисці вінчиком змішуємо яйця з половиною цукру. Потрібно збити так, щоб всі крупинки розчинилися.
  4. Потім додаємо соду і ще раз перемішуємо.
  5. Змішуємо яєчну суміш з масляною, постійно помішуючи. Маса повинна прогрітися протягом 5 хвилин.
  6. Знімаємо тісто з водяної бані і вмішуємо борошно.

Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Медовик в мультиварці

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Тришаровий пиріг Магічний
Більше шоколаду: ТОП-3 рецепти шоколадного торта
3 рецепти млинців, які виходять з першого разу
Калита
Сирники без борошна та яєць
Домашній маскарпоне зі сметани
Імбирне печиво
Бананові панкейки
Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами
Найкраще поєднання: 5 рецептів бананово-шоколадних десертів
Любов француженок: 5 рецептів тортів-суфле
Соковиті пироги: ТОП-3 рецепти
Торт Бите скло з бісквітом
Пончики з начинкою із Nutella
Меню на Новий рік у стилі 90-х

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019