Як приготувати торт Медовик
Готуємо патоку
- Ставимо сотейник на великий вогонь, насипаємо в нього цукор, наливаємо воду та варимо сироп.
- Додаємо лимонну кислоту, соду та розмішуємо.
Замішуємо тісто
- Змішуємо на паровій бані масло, цукор, яйця і патоку. Вимішуємо.
- Додаємо соду, погашену лимонним соком, потім борошно та вимішуємо тісто.
Готуємо коржі
- Присипаємо дошку борошном і викладаємо на неї тісто. Розрізаємо тісто на 8 рівних частин.
- Кожну з них розгортаємо в пласт. Переносимо лист пергаменту з тістом на деко.
- Випікаємо кожен корж протягом 2 хвилин при температурі 200 ° C.
- З кожного готового коржа вирізаємо форму.
Готуємо крем
- Сметану збиваємо з цукром міксером.
- Додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо.
- Додаємо мед і перемішуємо.
Формуємо торт
- Тарілку змащуємо кремом і викладаємо на неї перший корж. Змащуємо його кремом і викладаємо на нього наступний корж. Повторюємо так до останнього коржа.
- Верхній корж і боки змащуємо кремом.
- Обрізки подрібнюємо на крихти в блендері. Вирізаємо з паперу трафарет, кладемо на торт і присипаємо дрібними крихтами, а боки — великими крихтами.
- Залишаємо медовик на годину при кімнатній температурі, а потім ставимо його на 2 години в холодильник.