Лимонно-шоколадний тарт від Лізи Глинської (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Лимонно-шоколадний тарт - ідеальний десерт. Ніжна кислинка лимона відтінюється гіркувато-солодкою ноткою шоколаду, а тонкий пісочний корж надає повітряним шарам стійкість. Майстер-клас Лізи Глинської.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для тіста г
Мигдальне борошно60 г
Вершкове масло60 г
Цукор60 г
Борошно45 г
Сіль щіпка
Для лимонного креме г
Лимонний фреш150 мл
Вершкове масло150 г
Цукор150 г
Яйця100 г
Кукурудзяний креме25 г
Желатин4 г
Цедра лимона за смаком
Для шоколадного муса г
Вершки 30 – 33%450 мл
Чорний шоколад150 г
Желатин4 г
Для лимонних цукатів
Лимони, цедра3 шт.
Цукор300 г
Вода300 г
Додати в список покупок

Як готувати лимонно-шоколадний тарт покроково

Продукти для приготування лимонно-шоколадного тарта (кількість інгредієнтів дано з розрахунку на форму діаметром 20-22 см)


Готуємо хрусткий шар для тарта

1. Змішуємо в мисці цукор, мигдальне борошно і пшеничне борошно

2. Додаємо нарізане кубиком охолоджене вершкове масло

3. Перетираємо масло з сухими інгредієнтами і замішуємо м’яке тісто

4. Перекладаємо тісто на робочу поверхню і розтираємо з допомогою основи долоні

5. Викладаємо тісто між двома листами пергаменту і розгортаємо його в пласт товщиною 0,5 см. Щоб розм’якле під час замісу масло знову застигло, відправляємо тісто, не знімаючи пергамент, в холодне місце на 60 хвилин

в ідеалі масло в тісті має стати як камінь, в такому випадку тісто під час випікання не буде здуватися

6. Вирізаємо з тіста круглий пласт такого ж розміру, як і форма, в якій буде випікатися корж

7. Дно форми для випічки вистилаємо пергаментом

8. Викладаємо тісто у форму

з обрізків тіста можна зробити тестовий корж: по ньому під час випічки зручно визначати, чи пропікся основний корж

9. Випікаємо пісочну основу в розігрітій до 160 ° С духовці протягом 15 хвилин

10. Готовність коржа визначаємо по тестовому шматочку


Готуємо лимонне креме

1. Листовий желатин замочуємо в крижаній воді й залишаємо на 15 хвилин до набухання

якщо ви використовуєте порошковий желатин, його замочують у воді кімнатної теператури в пропорції 1:5 (желатин:вода)

2. Лимонний фреш змішуємо в сотейнику з цедрою і доводимо до кипіння, щоб цедра віддала свій аромат

3. Знімаємо з вогню і проціджуємо

4. Яйця збиваємо з цукром до біла

5. Всипаємо крохмаль і ретельно перемішуємо вінчиком

6. Змішуємо лимонний фреш з яєчно-крохмальною масою і перекладаємо суміш в сотейник

7. Заварюємо масу, постійно помішуючи, до моменту, поки в ній не перестане відчуватися крохмальний смак

  • за часом і на око готовність крему визначити досить важко, тому просто періодично куштуйте його на смак;
  • лимони мають різний рівень кислоти, тому спробуйте лимонний крем на смак і, при необхідності, додайте цукру;
  • якщо крем сильно прихоплюється до денця сотейника, знімаємо його з вогню і продовжуємо мішати.

8. У готову гарячу масу додаємо набряклий желатин і перебиваємо все погружним блендером

9. Додаємо порціями нарізане кубиками холодне масло і збиваємо крем до стану емульсії

10. Бортики форми вистеляємо бордюрною стрічкою

11. Викладаємо лимонний крем на пісочний корж і поміщаємо в холодне місце до застигання


Готуємо легкий шоколадний мус

1. Замочуємо желатин і залишаємо на 15 хвилин для набухання

2. Прогріваємо вершки (150 мл) до моменту, коли над поверхнею стане підніматися пар

вершки не можна доводити до кипіння

3. Розводимо набряклий желатин в гарячих вершках

4. Заливаємо гарячими вершками шоколад і перемішуємо до розчинення шоколаду

5. Збиваємо охолоджені вершки (300 мл) в пишну піну і додаємо в ганаш. Акуратно перемішуємо

  • ганаш під час додавання вершків не повинен бути гарячим, так як вони відразу опадуть. Але він і не повинен бути занадто холодним, так як шоколад застигне. Ганаш повинен бути текучим;
  • вершки для збивання повинні бути не менше 30% жирності, інакше вони не зіб’ються;
  • вершки для збивання і посуд, в якму вони будуть збиватися, повинні бути дуже холодними, але не крижаними;
  • основна проблема, з якою може зіткнутися кулінар – це розшарування вершків або перетворення їх на масло. Щоб цього не сталося, вершки перед збиванням не можна заморожувати – інакше під час збивання вони розшаруються і вийде сироватка з маслом;
  • вершки готові, коли вони добре загустіють і будуть триматися на вінчику.

6. Викладаємо шоколадний мус на застиглий лимонний крем і розподіляємо його рівним шаром. Ставимо тарт в холодне місце до застигання верхнього шару


Готуємо лимонні цукати

1. Воду змішуємо з цукром, додаємо лимонну цедру і уварюємо до прозорості

2. Знімаємо форму з тарта і видаляємо бордюрную стрічку

Лимонно-шоколадний тарт готовий!


Дякуємо Лізі Глинській за допомогу в підготовці рецепту 

Ліза Глинська


Фото: Роман Балінський, Smachno.ua

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шоколадна ковбаса: рецепт зі згущеним молоком
Тришаровий пиріг Магічний
Більше шоколаду: ТОП-3 рецепти шоколадного торта
3 рецепти млинців, які виходять з першого разу
Калита
Сирники без борошна та яєць
Домашній маскарпоне зі сметани
Імбирне печиво
Бананові панкейки
Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами
Найкраще поєднання: 5 рецептів бананово-шоколадних десертів
Любов француженок: 5 рецептів тортів-суфле
Соковиті пироги: ТОП-3 рецепти
Торт Бите скло з бісквітом
Пончики з начинкою із Nutella

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019