ГОТУЄМО З НАМИ
Весняний салат з креветками
Покроковий рецепт приготування салату
Маринуємо курку
- Для маринаду змішуємо апельсиновий сік, соєвий соус, оливкову олію і спеції
- Додаємо в маринад куряче філе й залишаємо маринуватися на 60 хвилин при кімнатній температурі
Готуємо апельсиновий соус
- Віджимаємо сік з апельсина, а цедру натираємо на дрібній тертці
- Змішуємо в мисці сік, цедру, сухе біле вино і ложку діжонської гірчиці, додаємо сіль з цукром. Все добре перемішуємо
Готуємо салат
- Куряче філе обсмажуємо з двох сторін до готовності
- Моркву і селеру нарізаємо тонкою соломкою (краще натерти овочі на спеціальній тертці) і викладаємо в миску
- Додаємо нарізане тонкою соломкою яблуко. Солимо і перчимо
- Змішуємо сметану і апельсиновий соус. Перемішуємо
Подаємо салат
- Тарілку вистилаємо салатним листям. На нього викладаємо салат
- Поливаємо салат сметанно-апельсиновим соусом і прикрашаємо шматочками листового салату
- Зверху викладаємо нарізане пластинами куряче філе, знову поливаємо салат сметанно-апельсиновим соусом і прикрашаємо листком базиліка
- В кінці поливаємо салат апельсиновим соусом – страва готова!