Меню на Новий рік 2018: прості салати

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
Розповідаємо, які нові та прості салати приготувати до святкового столу на Новий рік 2018
Зберегти в кулінарну книгу

Помідори, фаршировані грибним салатом

Інгредієнти:

  • Помидори — 1 кг
  • Маринованні гриби  — 100 г
  • Зелена цибуля — 100 г
  • Сметана — 50 г
  • Зелень — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

Гриби та цибулю дрібно нарізаємо, перемішуємо та заправляємо сметаною. У спілих помідорів зрізаємо зі сторони плодоніжки четвертину, трохи віджимаємо для того, щоб вичавити сік та насіння, робимо заглиблення та посипаємо сіллю. Помідори начиняємо салатом, викладаємо на тарілку та посипаємо зеленню.


Салат з язика

Інгредієнти:

  • Варений язик — 1 шт.
  • Корінь селери — 2 шт.
  • Солоні огріки — 2 шт.
  • Оцет — 3 ст. ложки
  • Олія — 4 ст. ложки
  • Варене яйце — 1 шт.
  • Зелень — за смаком

Спосіб приготування

Відварений язик очищуємо від шкірки та нарізаємо тонкими шматочками. Відварюємо корінь селери та нарізаємо кубиком разом з огірками. Змішуємо їх з язиклм та селерою, заправляємо салат олією та оцетом, а також посипаємо петрушкою та тертим яйцем.


Салат з оселедцем

Інгредієнти:

  • Солоний оселедець— 1 шт.
  • Маринований буряк — 1 шт.
  • Варена картопля — 3 шт.
  • Яблука — 2 шт.
  • Варені яйця — 3 шт.
  • Сметана — 100 г
  • Сік одного лимона

Спосіб приготування

Філе оселедця, буряк, картоплю, яблука та білки яєць нарізаємо неверичкими шматочками та перемішуємо. Жовтки розтираємо зі сметаною, додаємо лимонний сік та заправляємо салат.


Салат з бринзою

Інгредієнти:

  • Помідори — 200 г
  • Зелень петрушки — 60 г
  • Бринза — 40 г
  • Сметана чи олія — 50 г

Спосіб приготування

Помідори нарізаємо кружечками, зелень петрушки рвемо руками, а бринзу натираємо на великій терці. Все перемішуємо та заправляємо сметаною чи олією.


Салат з курки

Інгредієнти:

  • Варені курячі грудинки — 3 шт.
  • Консервована квасоля — 1 банка
  • Салат — 1 пучок
  • Тертий твердий сир — 150 г
  • Сухарі — 1 стакан
  • Майонез — за смаком
  • Перец — за смаком

Спосіб приготування

Курку нарізаємо кубиком та змішуємо з нарізанною соломкою салатом, квасолею (без рідини) та сиром. Заправляємо майонезом, додаємо перець, посипаємо сухарями та подаємо.

 


Листковий салат з овочами, горіхами та сиром

Інгредієнти:

  • Варена картопля— 6 шт.
  • Варене яйце — 2 шт.
  • Солоні огірки — 4 шт.
  • Варена морква — 4 шт.
  • Твердий сир — 150 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Горіхи — 150 г
  • Консервирований зелений горошок — 1 банка
  • Майонез — за смаком
  • Зелень — за смаком

Спосіб приготування

На велику тарілку викладаємо шар з дрібно нарізаних огірків, зверху — шар з половини дрібно нарізаної цибулі. Поливаємо майонезом.

Для того, щоб позбутися гіркоти в цибулі, його потрібно нарізати соломкою та ненадовго залити холодною водою

Потім викладаємо картоплю, що залишилася, слідом — шар з цибулі та знову поливаємо майонезом. Робимо шар з натертої моркви, зверу натираємо яйця, потім викладаємо шар з мелених горіхів та поливаємо їх майонезом.

Зверху натираємо сир та знову майонез. Останній шар робимо з зеленого горошка.


Салат з креветками та овочами

Інгредієнти:

  • Варені креветки — 200 г
  • Пекінська капуста — 1 кочан
  • Варені яйця — 2 шт.
  • Консервована кукурудза — 0,5 банки
  • Соєвый соус — за смаком
  • Сметана — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

Капусту шинкуємо та трохи розминаємо руками. Змішуємо її з дрібно нарізанним білком, нарізанними креветками та кукурудзою.

Раки, краби, креветки та мідії повинні варитися в сильно киплячій підсоленій воді

Жовтки розтираємо з соєвим соусом, додаємо в салат, солимо та заправяємо сметаною.


Салат з раків

Інгредієнти:

  • Ракові шийки — 200 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Зелений салат — 100 г
  • Варена картопля  — 100 г
  • Помідори — 100 г
  • Цвітна враена капуста— 100 г
  • Зелений горошок — 50 г
  • Варена морква— 50 г
  • Майонез — 100 г
  • Салатна заправка — 100 г

Спосіб приготування

Очищені ракові шийки та клішні складаємо в посуд, який не окисляється, поливаємо салатною заправкою та залишаємо на декільки хвилин. Картоплю, помідори, моркву, капусту нарізаємо кубиками, змішуємо, заправляємо майонезом та викладаємо гіркою на середину салатника. Зверху викладаємо м’ясо раків, а навколо — кружки яєць, моркви, капусту, горошок, помідори та зелений салат.

Щоб цвітна капуста зберегла колір, потрібно перед варкою покласти її в підкислену лимонним соком воду, а потім варити у відкритому посуді при сильному кипінні.

Як приготувати салатну заправку

Змішайте олію, оцет, сіль, цукор, гірчицю, мелений перець та добре взбовтайте.


Салат зі спаржою

Інгредієнти:

  • Варена спаржа — 450 г
  • Варна картопля — 250 г
  • Зелена цибуля — 30 г
  • Сметана — 250 г
  • Жовток — 2 шт.
  • Борошно  — 30 г
  • Гірчиця — 30 г
  • Цукор — 10 г
  • Оцет — 20 г
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

Спаржу та картоплю нарізаємо кубиками, зелену цибулю ріжемо дрібно. Готуємо соус: для цього просушуємо борошно, нагріваємо сметану та додаємо її до нього. Доводимо до кипіння, помішуючи. Після соус трохи охолоджуємо та заправляємо сирими жовтками, гірчицею, сіллю, оцтом, цукром (за смаком) та охолоджуємо.

Щоб очищена спаржа при варці не лопалася, можна звязати її в пучки

Заправляємо салат соусом, викладаємо на тарілку та подаємо.


Салат з грибами та шинкою

Інгредієнти:

  • Печериці — 200 г
  • Шинка — 100 г
  • Варена картопля — 5 шт.
  • Свіжі огірки — 2 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Зелена цибуля — 50 г
  • Сметана — 1 склянка
  • Варене яйце — 1 шт.
  • Лимонний сік — за смаком
  • Гірчиця — за смаком
  • Салат зелений — за смаком
  • Зелень укропу — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль, цукор — за смаком

Спосіб приготування

Гриби відварюємо 10 хвилин, охолоджуємо та нарізаємо кубиками. Так же нарізаємо картоплю, помідор, огірки, зелену цибулю та шинку. Заправляємо соусом. Для соусу змішуємо сметану з сіллю, лимонним соком, цукром, перцем та гірчицею. Подаємо салат на салатному листі та прикрашаємо трояндочкою з помідора та скибками яєць.

Інші рецепти страв до святкового столу дивіться в нашій підбірці Рецепти на Новий рік 2018

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів
Меню на Новий рік 2019
Пишний бісквіт — простий рецепт
Тісто для горішків зі згущеним молоком
Що приготувати на Новий рік 2019 — 5 нових ідей
Католицьке Різдво: як приготувати український обрядовий стіл
Швидке тісто для пиріжків
Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
Традиційні польські страви на Різдво
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки
Домашня кухня: 5 страв для затишних вихідних

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо