Як приготувати цукати з цитрусових?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
В холодну пору саме час ласувати вітамінами: апельсинами, лимонами та мандаринами. Щоб не упустити всю користь цих фруктів, пропонуємо приготувати зі шкірки цитрусових цукати
Зберегти в кулінарну книгу

Як зробити цукати з апельсинів, лимона та мандаринів — покрокова інструкція

  1. Для приготування цукатів нам знадобиться: шкірка від 3-х апельсинів, одного лимону та 6 мандаринів, цукор, сіль, лимонна кислота та вода
  2. Шкірку кладем в кастрюлю, не нарізаючи, та заливаємо 202,5 літрами води
  3. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо 10 хвилин
  4. Відкидуємо шкірку в друшляк та миємо під проточною водою. Знову викладаємо в каструлю та заливаємо холодною водою
  5. Доводимо до кипіння, додаємо 1 ч.л. солі та варимо ще 10 хвилин
  6. Знову зливаємо воду та повторюємо процедуру втрєтє

    Додаємо в воду сіль кожен раз — вона виведе з шкірки зайву гіркоту

  7. Нарезаємо проварену шкірку тонкими полосками, а мандаринову ріжемо шматочками, так як вона дуже ніжна
  8. Беремо каструлю, всипаємо туди 2 склянки цукру, заливаємо склянкою окропу та доводимо сироп до кипіння. Опускаємо туди шкірку
  9. Варимо на маленькому вогні, доки майже вся рідина не випариться (біля 30-40 хвилин) та цукати не стануть напівпрозорими

    Цукати іноді потрібно обережно помішувати або стряхувати каструлю

  10. В кінці додаємо лимонну кислоту (1-3 г)

Як зберігати цукати

Як варення

Гарячі цукати закатуємо в стерильні банки та зберігаємо в темному сухому місці

Як цукерки

Щоб зробити з цукатів цукерки, їх потрібно викласти на лрушляк, дати стекти сиропу та обваляти в цукрі

В’ялені цукати

Скиньте їх в друшляк, дайте сиропу повністю стекти (його можна використати для прошаровування тортів). Викладіть цукати на деко, застелене пергаментом, та відправте в духовку на півгодини-годину при температурі 50-70°С.

Читайте також: Паска з цукатами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Крем для торта зі згущеного молока
Яйце-пашот (фоторецепт)
Як приготувати твердий сир в домашніх умовах
Як правильно приготувати заморожених равликів?
Оладки від бабусі: 5 простих рецептів
5 простих способів приготування яйця-пашот
Алкоголь з сезонних фруктів: рецепти домашнього вина та сидру
Магазинні солодощі: рецепти в домашніх умовах
Як розморозити, почистити і посмажити рибу?
Як довго потрібно заварювати крем для торта Наполеон
Як зробити домашнє вино?
Тісто для домашньої італійської пасти
Риба фугу: небезпечне задоволення
Як стерилізувати банки: 6 найкращих способів
Як засушити базилік

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею