Як готувати хінкалі з куркою і грибами покроково
Продукти, які потрібні для приготування страви: тісто для хінкалі, печериці, куряче філе
Крок 1. Тісто скачуємо в “ковбаску” і нарізаємо кружальцями завтовшки в 1 см
Крок 2. Розкачуємо кожен кругляш в тонкий пласт
При розкачуванні тіста не потрібно сильно присипати його борошном, інакше воно буде погано защипуватися
Крок 3. Трохи розтягуємо тісто
Крок 4. Викладаємо на середину кожного коржика порцію начинки
Крок 5. Складаємо корж з начинкою у вигляді мішечка й притискаємо основу
Крок 6. Зрізаємо зайве тісто
Крок 7. Знову притискаємо
Крок 8. Відварюємо хінкалі в киплячій підсоленій воді до готовності. Страва готова!
Як готувати тісто для хінкалі
Змішуємо пшеничне борошно (835 г) з молоком 3,2% -3,5% (200 г), яйцями (2 шт.), розпушувачем для тіста (10 г) і сіллю (4 г). Замішуємо круте тісто.
Як готувати начинку для хінкалі
- Куряче філе (500 г) ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі пару хвилин, а після додаємо дрібно нарізану цибулю
- Обсмажуємо, поки цибуля не стане золотистого кольору, і додаємо дрібно нарізані печериці (800 г)
- Тушкуємо до готовності грибів. Після вливаємо вершки 25% (600 мл) і тушкуємо ще 5 хвилин
- Додаємо тертий сир сулугуні (790 г) і спеції (приправа вегето, перець чорний мелений, зелень кропу, роздавлений часник, сіль). Перемішуємо, нагріваємо і знімаємо з вогню
Дякуємо кухарю Василю Жежері за допомогу в підготовці рецепта
Кухар Василь Жежер