Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Горох | 300 г | |
Цибуля | 1 шт | |
Сало | 100 г | |
Вершкове масло | 20 г | |
Лавровий лист | за смаком | |
Сушена петрушка | за смаком | |
Сіль | за смаком | |
Чорний мелений перець | за смаком | |
Часник | 3 зубчики | |
Додати в список покупок
Як приготувати горохову кашу в горщику
- 300 грам гороху заливаємо холодною водою і ставимо набухати на 5-6 годин.
- Промиваємо горох проточною водою і перекладаємо в керамічний горщик та заливаємо водою так, щоб вона покривала горох приблизно на 4 пальці.
- Ставимо горщик в холодну духовку. Духовку включаємо і виставляємо температуру 230 градусів. Воду в горщику доводимо до кипіння, солимо. Кашу залишаємо варитися без кришки на 2 години, помішуючи кожні 15 хвилин.
- Сало нарізаємо кубиками і обсмажуємо на пательні до стану шкварок; додаємо порізану цибулю і викладаємо в кашу після 1,5 годин варіння, добре перемішуємо.
- За 15 хвилин до готовності додаємо лавровий лист, мелений чорний перець, сушену петрушку, часник.
- Кашу можна подавати в горщику, або викласти в порційну тарілку, додавши шматочок вершкового масла або 2-3 чайні ложки вершків.