Як правильно припускати овочі?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Здорове харчуванняВеликий піст
Часто в рецептах можна зустріти фразу «припускаємо овочі». Розповідаємо, що означає такий спосіб приготування і пропонуємо рецепт легкого рагу з припущеними овочами
Зберегти в кулінарну книгу

Що таке припускання?

Припускання — це приготування їжі в невеликій кількості води або бульйону при температурі трохи нижче точки кипіння в щільно закритому посуді. Так, в овочах максимально зберігаються смакові і поживні властивості, при цьому вони не залишаються сирими і добре засвоюються організмом.

Час приготування припущених овочів — від 15 до 20 хвилин. Щавель і шпинат готується 8-10 хвилин.

Крім овочів, припускати можна свіжу рибу, невеликі шматки м’яса, котлети, філе птиці. У власному соку припускати можна овочі, легко виділяють при нагріванні вологу: гарбуз, кабачки, помідори.

Припущені овочі можуть бути основою раціону при проблемах зі шлунком, при дієтах і під час посту.

Як припускати овочі?

Овочі миєио, очищаємо та нарізаємо. Кладемо їх в змащенуий олією посуд, заливаємо водою або бульйоном так, щоб вони були занурені наполовину, закриваємо щільно кришкою і припускаємо на невеликому вогні, не доводячи до кипіння. Якщо овочі готуються у власному соку, рідину додавати не потрібно.

Рагу з припущенними овочами

Складові:

  • помідори
  • картопля
  • кабачки або цукіні
  • баклажани
  • гриби
  • цибуля
  • соєвий соус

Всі овочі миємо, картоплю та гриби чистимо, нарізаємо слайсами. Баклажани нарізаємо товстими кружечками, а кабачки або цукіні — кубиками. Цибулю нарізаємо півкільцями або кубиками. У помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо їх довільними шматочками.

Розігріваємо сковороду та злегка обмазуємо олією (можна і без). Викладаємо цибулю, помідори, картоплю та гриби, закриваємо щільно кришкою й ставимо на середній вогонь. Через 8 хвилин додаємо кабачки і баклажани, припускаємо ще хвилин 12-15.

Під час приготування в рагу можна додати трохи соєвого соусу. Також рагу потрібно посолити і поперчити.

Читайте також: Як правильно харчуватися в піст — поради дієтолога

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік