- Вибирайте індичину з рожевим відтінком м’яса – це значить, в ній оптимальне поєднання білка і жиру
- Шкіра у м’яса повинна бути сухою, пружною і гладенькою, але ніяк не слизькою – це значить, що тушка лежить на прилавку вже занадто довго. Також визначити свіжість м’яса допоможе натиснення пальцем. Якщо вм’ятина залишилася, значить м’ясо зіпсоване
- Ідеальна вага індички – від 5 до 10 кг. Все, що менше – це м’ясо індичат, воно ніжне, але незріле: в ньому мало вітамінів. Тушки більше 10 кг означають, що індичка була старою, а старе м’ясо не особливо смачне
- Якщо дивитеся цілу тушку, зверніть увагу на гребінець і лапки. Гребінець повинен бути світлого кольору, а лапки – гладкі, округлі й сірі. Це означає, птиця молода
- Ще один спосіб визначити вік індички – подивитися, якого кольору жир під шкірою. У молодих особин він завжди світлий
- Також зверніть увагу на черевце індички. Воно повинно бути гладким, без плям і пошкоджень
- Запах індички зазвичай слабко виражений. Тому якщо чуєте різкий аромат або, навпаки, його відсутність – значить, якість м’яса невисока
Читайте такоже: Тефтелі з індички в журавлинній глазурі (Все буде добре) (відеорецепт)