Олів’є по-мексиканськи
Олів’є з авокадо, маринованими печерицями та гострою йогуртовою заправкою – це пристрасний олів’є по-мексиканськи від кулінара Сергія Калініна
Складові:
- Часник – 2 зубки
- Сир фета – 100 г
- Йогурт – 150 г
- Перець чилі – до смаку
- Зелень рубана (петрушка, кріп) – до смаку
- Горошок консервований – 250 г
- Авокадо – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці мариновані – 300 г
- Морква варена – 2 шт.
- Яйця варені – 8 шт.
- Сіль – до смаку
Як приготувати олів’є по-мексиканськи
- Яйця, моркву, авокадо та цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
- Якщо печериці великі, ріжемо їх на декілька частин, якщо маленькі – залишаємо цілими.
- Змішуємо все в мисці. Додаємо консервований горошок
Продовження рецепта читайте тут
Олів’є по-французьки
Знаменитий салат Олів’є м страва не російської, а французької кухні. Виникає питання: чи ті звичні нам інгредієнти додавали французькі кухарі при дворі? Виявляється, що навіть вид салату, названого на ім’я свого творця, був зовсім інший. Розберімося, як все-таки правильно приготувати цю традиційну страву

Складові:
- Перепілка – 3 грудки
- Картопля – 3 шт.
- Огірки мариновані – 3 шт.
- Яблуко мочене – 2 шт.
- Салат Латук – 1 пучок
- Раки (шийки) – 6 шт.
- Каперси – 2 ч. л.
- Зелений горошок – 3-4 ст. л.
- Оливки – 6 шт.
- Перепелині яйця – 5-6 шт.
- Ікра червона – до смаку
- Петрушка – до смаку
Для заправки: - Майонез домашній – до смаку
- Часник – 1 зубок
- Соус Табаско – 0,5 ч. л.
- Вустерський соус – 0,5 ч. л.
Як приготувати Олів’є по-французьки
- Рубаємо листя Латуку.
- Нарізаємо перепелині грудки, ракові шийки, картоплю, мочені яблука та мариновані огірки невеликими кубиками (корнішони можна залишити цілими).
- Каперси розрізаємо навпіл, оливки – маленькими шматочками.
Продовження рецепта читайте тут
Олів’є по-японськи
Як приготувати олів’є по-японськи розповідає і показує Сергій Калінін

Складові:
- Яйце свіже – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Васабі – 0,5 ч. л.
- Креветки коктейльні, варені – 100 г
Як приготувати олів’є по-японськи
- Нарізаємо дрібними кубиками очищену від шкірки картоплю, яйця, моркву і огірок.
- Для заправки з’єднуємо свіже яйце, роздавлений часник, васабі, цукор і трохи лимонного соку (на свій смак).
- Злегка збиваємо суміш блендером і тонкою цівкою починаємо додавати олію.
Повний список інгредієнтів і продовження рецепта читайте тут









