Червона риба: чим корисна і як вибрати

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Зберегти в кулінарну книгу

Колись давно червоною називалася біла і жовта риба сімейства осетрових – севрюга, стерлядь, осетер. Сьогодні червоною рибою вважаються всі лососеві, чия м’якоть рожевого кольору – кета, лосось, горбуша, форель, нерка, сьомга. Ці сорти риби вважаються делікатесними, і не в останню чергу через те, що їх ікра – теж смачна, корисна і досить дорога.

Де «живе» червона риба

Лососеві мешкають в Атлантичному і Тихому океанах, а також у прісних водах Північної півкулі (Біле і Баренцове моря), в середніх і північних широтах, на Камчатці.

Вважається, що ця риба живильна і корисна, тому що містить омега-3 кислоти (поліненасичені жирні кислоти). Зараз лосось став об’єктом штучного розведення, але вчені стверджують, що риба, вирощена в таких умовах, не просто не корисна, а й небезпечна для здоров’я. Тому зловживати нею не варто.

Як вибрати червону рибу

Вибрати рибу досить просто – потрібно подивитися їй в очі: вони повинні бути «ясними», без каламутної плівки.

Ознаки свіжості червоної риби

  • Приємний, типово «рибний» аромат без неприємних домішок
  • Яскраві червоні вологі зябра; відтінки сірого, коричневого і зеленого – важливий стоп-сигнал: таким делікатесом можна отруїтися
  • Луска повинна виглядати «бадьоро»: колір не втратив яскравості, відсутність грудок слизу
  • Якщо купуєте стейки, зверніть увагу на їх колір: занадто яскравий, щільний і однорідний напевно має штучне походження. А ось у нормальної риби на зрізі помітні світліші прожилки
  • М’якоть повинна бути пружною. Натисніть на неї пальцем. Повертається у вихідне положення – риба свіжа

У продажу найчастіше зустрічається лосось, форель, горбуша і сьомга. Остання вважається найбільш дорогою і делікатесною, але при цьому і найжирнішою. Сьомга – це велика риба, з темнуватою шкіркою і ясно-рожевою жирною м’якоттю.

Форелі мають світлішу шкіру і м’якоть насиченого кольору. Горбуша – риба з чорними цятками та горбом на спині. Це найдоступніша з «червоної» риби, дієтична і нежирна.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Броколі з морквою
Домашні цукерки без цукру: 5 простих рецептів
Томатний сік зі шпинатом
Смачно та корисно: 3 заготовки на зиму
Як харчуватися влітку: 7 порад для здоров’я та краси
Який обід взяти на роботу влітку: меню на тиждень
Дієта №5
5 причин полюбити кабачок
Швидкий суп-пюре з кабачків
Як схуднути влітку: 5 порад
Веселка здоров’я: як за кольором визначити користь овочів і фруктів
Вівсянка, сер: чим корисна вівсяна каша
Дієта №9: лікувальне харчування при цукровому діабеті
Як правильно харчуватися в пост — поради дієтолога
День святого Валентина: ТОП-5 продуктів для любові

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви