Як приготувати курку-гриль: покроковий рецепт
1. Приготуйте соленад: нагрійте воду до 40⁰С, додайте очищений та розчавлений ножем часник, листя чебрецю, сіль та цукор. Викладіть у зіп-пакет тушку курки, залийте її соленадом, лишіть на 1 год. Потім просушіть та змастіть олією. Обгорніть курку спочатку пергаментом, потім фольгою. Викладіть у вугілля, запікайте 1 год.
2. З’єднайте цукор, оцет, томатну пасту, соєвий соус, сік апельсина та розведений у воді крохмаль. Варіть 5 хв. до загущення. Потім розділіть масу на 2 частини. Одну відставте, це соус до готової страви. До іншої частини додайте гірчицю, абрикосовий джем, сушений часник, сіль та чорний мелений перець, перемішайте – це глазур.
3. Начиніть черевце курки подрібненими петрушкою, кропом, базиліком та цибулею-порей. Змастіть курку з усіх боків глазур’ю. Підсмажте на решітці по 5 хв. з кожного боку. Подавайте курку-гриль з соусом.
Дивіться онлайн 10 швидких страв на мангалі. Серія 2
Дивіться відеорецепт приготування баранини під кришкою з тіста від Все буде смачно