Покроковий рецепт приготування пряничної коробки з домашнім зефіром
- Цукор з’єднайте з водою, нагрійте до розчинення цукру, потім додайте масло та перемішайте до однорідності. Остудіть, додайте яйце та суміш з борошна, розпушувача, мелених імбиру, кориці та гвоздики. Замісіть тісто, сформуйте кулю, загорніть у плівку та покладіть у холодильник на 30 хв.
- Потім розділіть тісто на 2 частини, розкачайте між листами пергаменту та виріжте два квадрати розміром 15х15 см та чотири прямокутники – 15х10 см. Випікайте у розігрітій до 180˚С духовці 25 хв.
- Приготуйте айсинг: до білка додайте лимонний сік та цукрову пудру, збийте вінчиком до однорідності. Нанесіть айсинг по контуру одного випеченого квадрата та прямокутників, скріпіть їх разом, аби вийшла коробка. Дайте підсохнути мінімум 1 год. Потім прикрасьте айсингом зовнішні шви коробки, посипте подрібненими цукатами. Кришку також розмалюйте айсингом.
- Приготуйте зефір: почистіть яблука, запечіть у духовці за температури 170˚С впродовж 25 хв., потім перетріть через сито. Розморожену чорницю перебийте блендером і також перетріть через сито на пюре. Потім проваріть 10 хв, з‘єднайте з яблучним пюре, додайте цукор, збийте. Далі введіть білок і ще раз збийте масу до пишності.
- Замочіть у воді на 20 хв. агар-агар. Додайте цукор та прогрійте на повільному вогні до розчинення цукру. Перевірте готовність сиропу пробою на «тонку нитку». Готовий сироп тонкою цівкою влийте у фруктово-ягідне пюре, постійно збиваючи його блендером.
- Перекладіть зефірну масу у кондитерський мішок та відсадіть на деко з пергаментом зефір діаметром 3 см. Залиште на 5-8 год. підсихати за кімнатної температури. Готовий зефір посипте зверху цукровою пудрою, покладіть у пряничну коробку, накрийте кришкою.
Дивіться онлайн: Кулінарні подарунки. Серія 1. Все буде смачно від 24.02.2018
Прянична коробка з домашнім зефіром: відеорецепт
Video: Прянична коробка з домашнім зефіром - рецепт приготування від Все Буде Смачно (відео)
Дивіться: Відеорецепт кольорової локшини у їстівному кошику Все буде смачно