Торт «Індичка». 10 страв-розіграшів до 1 квітня. 1 місце

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Торт "Індичка" - перше місце нашого кулінарного рейтингу 10 страв-розіграшів до 1 квітня. Подаруйте близьким найнесподіваніший смак, який запам'ятається надовго
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для коржів:
Борошно1,6 кг
Вершкове масло1 кг
Цукор1,6 кг
Яйця16 шт.
Молоко (2,5%)1 л
Ванільний цукор80 г
Розпушувач50 г
Сіль20 г
Для крему:
Вода125 мл
Цукор350 г
Яйця8 шт.
Вершкове масло450 г
Для моделюючого шоколаду:
Білий шоколад360 г
Інвертний сироп140 мл
Для мастики:
Сухе молоко360 мл
Цукрова пудра360 г
Згущене молоко250 мл
Коричневий гелевий барвник10 крапель
Вода20 мл
Додати в список покупок

Покроковий рецепт приготування торта Індичка

  1. Змішайте борошно, розпушувач та сіль. До м’якого вершкового масла додайте цукор та ванільний цукор, збийте до однорідності. Не перестаючи збивати, додайте яйця. Влийте молоко, перемішайте. Потім введіть сухі інгредієнти, вимішайте тісто.
  2. Дно роз’ємних форм застеліть пергаментом. Половину тіста розділіть порівну між двома формами, діаметром 23 см. Третину тіста, що лишилося, перелийте у форму, діаметром 16 см. Усе інше – у форму, діаметром 26 см. Випікайте бісквіти у духовці 20 хв. за температури 160⁰С.
  3. Дайте бісквітам остигнути. Зріжте випуклі верхівки. Від коржів, діаметром 23 і 26 см, відріжте частину з відступом від краю 6 см. Від краю коржа, діаметром 16 см, відріжте частину з відступом 2 см. Коржі, діаметром 16 і 23 см, розріжте по горизонталі навпіл.
  4. Приготуйте крем: з води та цукру зваріть сироп до проби на м’яку кульку. Яєчні білки збийте до міцних піків. Тонкою цівкою введіть цукровий сироп у збиті білки, не перестаючи збивати. Додайте вершкове масло, збийте до однорідності.
  5. Для моделюючого шоколаду – розтопіть на паровій бані інвертний сироп разом з білим шоколадом. Перемішайте, зніміть з вогню. Відділіть ¾ моделюючого шоколаду, розділіть навпіл. З кожної частини сформуйте кістку з суглобом. З четвертини моделюючого шоколаду, що лишилася, сформуйте нитку.
  6. Для мастики – змішайте сухе молоко, цукрову пудру та згущене молоко. Вимісіть, як тісто. Додайте коричневий гелевий барвник, вимісіть до однорідного кольору. Зберіть масу у кулю.
  7. Сформуйте торт. Половину коржа, діаметром 23 см, змастіть кремом з одного боку. Накрийте його другою половиною коржа. Змастіть кремом. Зверху викладіть корж, діаметром 26 см так, щоб зріз коржів співпав. Змастіть корж кремом, не доходячи до краю 1 см. Так само прикріпіть ще 2 половини коржа, діаметром 23 см. Більший має бути між двома меншими.
  8. Встановіть коржі на зріз. По боках прикріпіть половини коржів, діаметром 16 см, змастивши їх кремом з одного боку. Зріжте верхню частину з‘єднаних коржів так, щоб каркас мав форму овалу, звуженого до одного з коротких країв. Товща частина – грудка, вужча – черевце індички. Зверху, на грудці,  виріжте повздовжню канавку.
  9. З відрізаних частин коржів, діаметром 23 см, сформуйте ніжки індички. З частини коржа, діаметром 26 см, сформуйте крила. З верхівки коржа, діаметром 16 см, сформуйте хвостик індички. Змастіть каркас та сформовані частини індички кремом. Відправте у холодильник на 4 год.
  10. Розкачайте мастику у тонкий пласт, зросивши дошку водою і присипавши цукровою пудрою. Перенесіть на каркас індички, розгладьте руками, заправляючи краї мастики під боки торту, залишки обріжте.
  11. Обрізки мастики вимісіть і розділіть на 2 частини. Одну відкладіть, іншу розкачайте у тонкий пласт. Розріжте навпіл. Покрийте мастикою крила індички. Залишки обріжте, додайте до відкладеної частини мастики, вимісіть, розкачайте, розріжте навпіл, оберніть мастикою ніжки індички. Із залишків мастики зробіть третю фалангу крил для індички.
  12. Прикріпіть ніжки та крила індички до каркасу. Притисніть до мастики по всій поверхні дрібну тертку для сиру, щоб надати пористої структури. Прикріпіть кісточки з моделюючого шоколаду до ніжок індички з вузького краю. Стик загладьте мастикою. Ноги індички перев’яжіть ниткою з моделюючого шоколаду.
  13. Пофарбуйте мастику коричневим гелевим барвником, розведеним у воді.
  14. За бажанням – викладіть біля черевця індички «начинку» з горіхів та сухофруктів.

Дивіться онлайн 10 страв-розіграшів до 1 квітня від Все буде смачно

Дивіться відеорцепт приготування солодкого сету з ролів від Все буде смачно

Торт «Індичка»: відеорецепт

Video: Торт «Індичка» - рецепт приготування від Все Буде Смачно (відео)

Як приготувати торт «Індичка» - покроковий рецепт від Все Буде смачно. Покроковий відео рецепт торта «Індичка»

Більше рецептів від Все буде смачно

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Салат Оселедець під шубою з яблуком
Салат з кальмарами
Бріош (Все буде смачно)
Такос и бурітос. 10 страв вуличної їжі. 1 місце
Сушіріто. 10 страв вуличної їжі. 2 місце
Корн дог. 10 страв вуличної їжі. 3 місце
Квебекський поутін. 10 страв вуличної їжі. 4 місце
Піца-круасан. 10 страв вуличної їжі. 5 місце
Сандвіч Сабвей. 10 страв вуличної їжі. 6 місце
Пончики Донатс. 10 страв вуличної їжі. 7 місце
Запечена картопля з трьома видами начинки. 10 страв вуличної їжі. 8 місце
Корн бел. 10 страв вуличної їжі. 9 місце
Чуррос. 10 страв вуличної їжі. 10 місце
Пляцок Ягідна фантазія. 10 страв із ягід. 1 місце
Кулеб’яка з журавлиною та креветками. 10 страв із ягід. 2 місце

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік