Язик в свинячій грудинці. ТОП-10 страв з язика. 1 місце

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Язик в свинячій грудинці - смачна та ситна страва, яка стане коронною на будь-якому столі. Вишуканий смак, ароматний соус та поєднання м'яса з фруктами підкорить серце найвибагливішого гурмана
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Свинячий язик1 шт.
Свиняча грудинка на шкірі1,5 кг
Олія125 мл
Чорнослив10 шт.
Темне пиво500 мл
Морква1 шт.
Апельсин2 шт.
Грейпфрут1 шт.
Лимон1 шт.
Яйце1 шт.
Мариновані огірки-корнішони5 шт.
Каперси10 шт.
Цукор25 г
Цукрова пудра10 г
Агар-агар2 г
Часник1 голівка
Суха аджика50 г
Гірчиця10 мл
Духмяний перець горошком5 шт.
Бодян (зірочка)1 шт.
Ягоди ялівцю5 шт.
Сіль17 г
Сода2 г
Гвоздика4 г
Додати в список покупок

Покроковий рецепт приготування язика в свинячій грудинці

  1. Зробіть у відвареному та почищеному язику поздовжній розріз, не дорізаючи у глибину 1 см та змастіть його всередині гірчицею. Наріжте запарений чорнослив соломкою, а моркву – брусочками. Нафаршируйте ними язик.
  2. Підготуйте грудинку: почистіть її ножем з боку шкіри, потім з боку м’яса натріть грудинку сіллю та сухою аджикою. Обдайте окропом апельсин, зніміть з нього цедру та викладіть рівномірним шаром на грудинку. Зубчики часнику наріжте тонкими слайсами, викладіть шаром поверх цедри. На шар часнику покладіть упоперек грудинки фарширований язик.
  3. Сформуйте страву: згорніть грудинку з язиком рулетом. Покладіть згорнутим краєм донизу, зверху зробіть надрізи у вигляді ромбів. Загорніть грудинку в один шар марлі, кінці марлі зав’яжіть на вузол.
  4. Зверху рулет обв’яжіть кулінарною ниткою.
  5. Покладіть рулет в гусятницю, залийте темним пивом, додайте сіль, зірочку бодяну, давлені горошини духмяного перцю та ягоди ялівцю.
  6. Випікайте у духовці, розігрітій до 180˚С, впродовж 1 год., а потім ще 30 хв. за температури 120˚С. Залиште рулет холонути в духовці. Потім зніміть з грудинки марлю, у куточки надрізаних ромбів вставте бутони гвоздики.
  7. Для цитрусового соусу  – вичавіть сік з апельсинів та грейпфруту, відклавши половинки апельсину та грейпфруту для оздоблення. До соку цитрусових додайте цукор, агар-агар, перемішайте та варіть протягом 3 хв. Вилийте готовий соус тонким шаром на тарілку, дайте охолонути, а потім перекладіть у блендер та перебийте до однорідності.
  8. Для соусу тар-тар – яйце натріть содою, сполосніть, розбийте у чашу блендера, додайте сіль та цукрову пудру. Перебийте, вливаючи тонкою цівкою олію. Додайте свіжий лимонний сік. Ще раз перебийте. Потім додайте подрібнені мариновані корнішони й каперси. Перемішайте.
  9. Подавайте грудинку з язиком з соусами, прикрасьте скибочками цитрусових, каперсами та краплями цитрусового соусу.

Дивіться відеорецепт приготування язика в яблучному тісті, фаршированого грибами

Дивіться онлайн ТОП-10 страв з язика. Серія 2

Язик в свинячій грудинці: відеорецепт

Video: Язик в свинячій грудинці - рецепт приготування від Все Буде Смачно (відео)

Як приготувати язик в свинячій грудинці - покроковий рецепт від Все Буде смачно. Покроковий відео рецепт язика в свинячій грудинц

Більше рецептів від Все буде смачно

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бріош (Все буде смачно)
Такос и бурітос. 10 страв вуличної їжі. 1 місце
Сушіріто. 10 страв вуличної їжі. 2 місце
Корн дог. 10 страв вуличної їжі. 3 місце
Квебекський поутін. 10 страв вуличної їжі. 4 місце
Піца-круасан. 10 страв вуличної їжі. 5 місце
Сандвіч Сабвей. 10 страв вуличної їжі. 6 місце
Пончики Донатс. 10 страв вуличної їжі. 7 місце
Запечена картопля з трьома видами начинки. 10 страв вуличної їжі. 8 місце
Корн бел. 10 страв вуличної їжі. 9 місце
Чуррос. 10 страв вуличної їжі. 10 місце
Пляцок Ягідна фантазія. 10 страв із ягід. 1 місце
Кулеб’яка з журавлиною та креветками. 10 страв із ягід. 2 місце
Меренговий рулет з малиною. 10 страв з ягід. 3 місце
Запечена курка з ожиною в малиновому маринаді. 10 страв із ягід. 4 місце

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочные кексы
Яблучні кекси
Яблучні оладки